„Șezătorile iernii”, manifestare culturală cu tradiție în mai multe localități botoșănene

„Șezătorile iernii”, manifestare culturală cu tradiție în mai multe localități botoșănene

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani organizează, în perioada următoare, în colaborare cu Primăria Orașului Flămânzi, Primăria Comunei Adășeni, Primăria Comunei Prăjeni și Primăria Comunei George Enescu, ediția a XXXI-a manifestării culturale „Șezătorile iernii”.

Evenimentul cu o lungă tradiție și o largă participare a comunităților sătești din județul Botoșani se va desfășura în perioada 12 – 26 februarie.

„În tradiția românească, șezătoarea este o adunare de mici dimensiuni specifică mediului rural, care are loc în serile de iarnă. Șezătoarea constituie un obicei important în viața socială a satului, deoarece îi educă pe participanți în spiritul valorilor tradiționale românești”, transmit organizatorii.

Șezătorile vor fi organizate astfel:

  • 12 februarie 2022, ora 12:00 – Flămânzi, cu participarea Ansamblului de cântece și jocuri populare „TREI GENERAŢII”;
  • 19 februarie 2022, ora 12:00 – Adășeni;
  • 20 februarie 2022, ora 13:00 – Prăjeni, cu participarea Ansamblului folcloric „CIOBĂNAŞUL” din Copălău;
  • 26 februarie 2022, ora 17:00 -  Botoșani – Cinema Unirea – șezătoare organizată cu participarea Ansamblului folcloric „STEJĂRELUL” și Asociația Culturală „VLĂSTARELE LUI ENESCU” din comuna George Enescu.

La șezători vor participa și scriitori din județul Botoșani, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. De asemenea, vor participa tinere talente ale muzicii populare botoșănene.

Șezătorile se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor privind măsurile de prevenire a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, precum și a planului de măsuri de protecție, obligații și restricții ce trebuie respectate de populație în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1064

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
536

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...