Seara aniversara Verdi – Wagner, la Filarmonica Botosani

Seara aniversara Verdi – Wagner, la Filarmonica Botosani
Vineri, 8 noiembrie 2013, de la ora 18:30, iubitorii muzicii simfonice sunt asteptati la concertul organizat de Filarmonica Botosani, dedicat implinirii a 200 de ani de la nasterea a doi mari compozitori, Giuseppe Verdi (1813 – 1901) si Richard Wagner (1813 – 1883).

La pupitrul dirijoral se va afla Liviu Buiuc, solista serii fiind soprana Veronica Anusca.

In program:

R. Wagner: Uvertura operei Maestrii cantareti din Nurnberg
 G. Fr. Haendel: Aria Cleopatrei din opera Iulius Caesar
 G. Donizetti: Cavatina Norinei din opera Don Pasquale
 G. Verdi: Preludiul la actul I al operei La Traviata
 G. Verdi: Aria Gildei din opera Rigoletto
 V. Bellini: Aria Julietei din opera Montecchi si Capuletti

G. Verdi: Uvertura operei Nabucco
 G. Puccini: Valsul Musettei din opera Boema
 G. Verdi: Boleroul Elenei din opera Vecerniile siciliene
 G. Verdi: Uvertura operei Vecerniile siciliene

Dirijorul Liviu Buiuc,
nascut in Botosani la data de 28 mai 1948, a absolvit cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Pana in anul 1990 a fost violonist in orchestra Filarmonicii Botosani; intre anii 1990-1997 a fost director si dirijor al aceleiasi institutii. A mai ocupat functiile de dirijor si director artistic al Orchestrei Nationale de Camera din Chisinau, Republica Moldova (1990-1994); dirijor al Teatrului de Opera si Balet Constanta (1997-2004); conferentiar la Universitatea Ovidiu din Constanta (2002-2004); dirijor si director al Filarmonicii din Sibiu (2000-2002); dirijor al Filarmonicii Moldova din Iasi (2004-2009); dirijor al Teatrului Liric Nae Leonard din Galati (2009-2011).

A dirijat majoritatea filarmonicilor si teatrelor de opera din Romania si are o activitate sustinuta in tara si strainatate avand prezente artistice in: Italia, Franta, Spania, Belgia, Olanda, Elvetia, Grecia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bielorusia, Tarile Baltice, Moldova si altele dirijand orchestrele filarmonicii din Minsk, Orchestra Simfonica Franz Liszt din Budapesta, Opera din Donetk, Complesso Musicale Tarantino, Orchestra dArchi di Salerno, Orchestra Radio Chisinau, Filarmonica Chisinau etc.

Soprana Veronica Anusca s-a nascut la Piatra Neamt in 1985. A absolvit cursurile U.N.M.B., la clasa de canto a prof. univ. dr. Ionel Voineag, iar in prezent este doctorand al aceleiasi institutii sub indrumarea prof. univ. dr. Valentina Sandu-Dediu; colaborator al Operei Nationale Bucuresti si solista a Catedralei Sf. Iosif Bucuresti. Soprana are un palmares impresionant de premii si distinctii. Veronica Anusca a sustinut numeroase concerte si recitaluri, spectacole si colaborari cu: Opera Nationala Bucuresti, Teatrul Masca Bucuresti, Orchestra U.N.M.B., Filarmonica George Enescu Bucuresti, Orchestra Nationala Radio, Filarmonica Ion Dumitrescu Ramnicu-Vâlcea, Opera Maghiara Cluj-Napoca, Orchestra Baroca a U.N.M.B., Orchestra Conservatorului din Gdansk (Polonia) etc. Repertoriul sau cuprinde atat arii si roluri din opere, de la stilul baroc pana la muzica moderna, precum si lucrari vocal-simfonice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
219

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
256

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
969

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...