Se joacă „Watch Dogs” și „Casting...Casting...Casting” pe scena de la Casa Tineretului, în weekend

Se joacă „Watch Dogs” și „Casting...Casting...Casting” pe scena de la Casa Tineretului, în weekend

Zilele de sâmbătă și duminică sunt dedicate iubitorilor de teatru. Astfel, pe 11 și 12 decembrie, botoșănenii sunt invitați la Casa Tineretului din municipiul Botoșani, pentru a viziona două spectacole oferite de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”.

Sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 18:00, spectatorii sunt invitați să vizioneze spectacolul „Casting...Casting...Casting”, de Ella Nistor.

Textul este semnat de către Lucian Băleanu, iar regia artistică de către Alexandru Vasilache.

„Noi trecem toată viața printr-un casting fără de sfârșit! Iar uneori avem parte de câteva castinguri în fiecare zi. Fiecare dialog este, de fapt, un casting. Orice întâlnire dintre doi tineri este tot un casting. Toți dăm casting după casting pentru a avea o viață mai bună, mai liniștită… Mereu încercăm să convingem pe cineva. Sunt – dialogurile respective – probe, concursuri pe care, iată, le numim castinguri. Prin intermediul actriței Ella Nistor tocmai asta vrem să spunem: toți trecem printr-un casting permanent. Iar în spectacol, chiar dacă actrița respectivă nu a obținut rolul pe care și-l dorea, ea, totuși, este sigură că vor urma alte zeci de castinguri până va obține rolul dorit. Practic, ea îndeamnă lumea să nu dispere când nu reușește ceva, și să se prezinte la noi și noi castinguri până va obține ceea ce își dorește! Acesta-i mesajul spectacolului”, spune regizorul Alexandru Vasilache.

Duminică, 12 decembrie, de la ora 18:00, la Casa Tineretului se va juca piesa „Watch Dogs” – „Câini de pază”.

Textul este scris de către Lucian Băleanu, regia artistică este semnată de către Alexandru Vasilache, scenografia de către Mihai Pastramagiu.

Din distribuție fac parte Gheorghe Frunză, Răzvan Amitroaei, Sorin Ciofu și Gina Pătrașcu Zamfirache.

„Incinta unui aeroport. Un culoar lăuntric, interzis călătorilor. Nimic ieșit din comun. Un  cotidian aproape dureros de banal și plictisitor. Și totuși... În acest spațiu al întâlnirilor și al despărțirilor se intersectează destine. Sunt niște întâlniri aparent ocazionale, nevinovate. Așa cum ni se întâmplă cu miile pe parcursul unei vieți și cărora nu le acordăm nici cea mai minimă atenție. Aceste atingeri ale sorții, însă, nu sunt deloc accidentale. Ele ne marchează existența. A noastră , a celor din preajma noastră, a tuturor celor cu care intrăm ulterior în contact. O întâlnire, o întâmplare, o vorbă spusă de cineva sau o privire aruncată anume spre noi, ne pot determina și  modela viața, ne pot direcționa parcursul drumului, numit destin. Nimic întâmplător, cum spun bătrânii înțelepți, dar, în același timp, și o uriașă doză de responsabilitate”, spune profesorul Lucian Băleanu.

Biletele se pot cumpăra de la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 – 21:00, și de la Casa Tineretului, de marți până vineri, de la ora 12:00 până la ora 16:00. Sâmbătă și duminică, biletele pot fi cumpărate în intervalul orar 16:00 – 18:00.

Se mai pot achiziționa și on-line de pe site-ul https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aeronava SMURD solicitată pentru a prelua un pacient în stare gravă

Duminică, 7 August 2022
1201

Elicopterul SMURD a fost solicitat să aterizeze la Botoșani, duminică după-amiază, pentru a prelua un pacient în stare gravă.Este vorba despre un tânăr, în vârstă d...

Școală modernă pentru elevii din Gorbănești. Unitatea de învățământ a fost reabilitată printr-un proiect european în valoare de peste un milion de lei (fotogalerie)

Duminică, 7 August 2022
488

Elevii din Gorbănești vor învăța, din toamnă, într-o școală modernă și vor putea face sport pe un teren sintetic, modernizat și cu nocturnă, în urma proiectului „Rea...

La plimbare cu un ATV neînmatriculat

Duminică, 7 August 2022
300

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări cu privire la un tânăr, cetăţean român, care a fost depistat conducând un A...