Se joacă „Watch Dogs” și „Casting...Casting...Casting” pe scena de la Casa Tineretului, în weekend

Se joacă „Watch Dogs” și „Casting...Casting...Casting” pe scena de la Casa Tineretului, în weekend

Zilele de sâmbătă și duminică sunt dedicate iubitorilor de teatru. Astfel, pe 11 și 12 decembrie, botoșănenii sunt invitați la Casa Tineretului din municipiul Botoșani, pentru a viziona două spectacole oferite de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”.

Sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 18:00, spectatorii sunt invitați să vizioneze spectacolul „Casting...Casting...Casting”, de Ella Nistor.

Textul este semnat de către Lucian Băleanu, iar regia artistică de către Alexandru Vasilache.

„Noi trecem toată viața printr-un casting fără de sfârșit! Iar uneori avem parte de câteva castinguri în fiecare zi. Fiecare dialog este, de fapt, un casting. Orice întâlnire dintre doi tineri este tot un casting. Toți dăm casting după casting pentru a avea o viață mai bună, mai liniștită… Mereu încercăm să convingem pe cineva. Sunt – dialogurile respective – probe, concursuri pe care, iată, le numim castinguri. Prin intermediul actriței Ella Nistor tocmai asta vrem să spunem: toți trecem printr-un casting permanent. Iar în spectacol, chiar dacă actrița respectivă nu a obținut rolul pe care și-l dorea, ea, totuși, este sigură că vor urma alte zeci de castinguri până va obține rolul dorit. Practic, ea îndeamnă lumea să nu dispere când nu reușește ceva, și să se prezinte la noi și noi castinguri până va obține ceea ce își dorește! Acesta-i mesajul spectacolului”, spune regizorul Alexandru Vasilache.

Duminică, 12 decembrie, de la ora 18:00, la Casa Tineretului se va juca piesa „Watch Dogs” – „Câini de pază”.

Textul este scris de către Lucian Băleanu, regia artistică este semnată de către Alexandru Vasilache, scenografia de către Mihai Pastramagiu.

Din distribuție fac parte Gheorghe Frunză, Răzvan Amitroaei, Sorin Ciofu și Gina Pătrașcu Zamfirache.

„Incinta unui aeroport. Un culoar lăuntric, interzis călătorilor. Nimic ieșit din comun. Un  cotidian aproape dureros de banal și plictisitor. Și totuși... În acest spațiu al întâlnirilor și al despărțirilor se intersectează destine. Sunt niște întâlniri aparent ocazionale, nevinovate. Așa cum ni se întâmplă cu miile pe parcursul unei vieți și cărora nu le acordăm nici cea mai minimă atenție. Aceste atingeri ale sorții, însă, nu sunt deloc accidentale. Ele ne marchează existența. A noastră , a celor din preajma noastră, a tuturor celor cu care intrăm ulterior în contact. O întâlnire, o întâmplare, o vorbă spusă de cineva sau o privire aruncată anume spre noi, ne pot determina și  modela viața, ne pot direcționa parcursul drumului, numit destin. Nimic întâmplător, cum spun bătrânii înțelepți, dar, în același timp, și o uriașă doză de responsabilitate”, spune profesorul Lucian Băleanu.

Biletele se pot cumpăra de la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 – 21:00, și de la Casa Tineretului, de marți până vineri, de la ora 12:00 până la ora 16:00. Sâmbătă și duminică, biletele pot fi cumpărate în intervalul orar 16:00 – 18:00.

Se mai pot achiziționa și on-line de pe site-ul https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Borsetă cu bani restituită proprietarului de un elev jandarm (fotogalerie)

astăzi, 10:08
312

O borsetă cu bani a reintrat, seara trecută, în posesia proprietarului de drept cu ajutorul unui viitor subofițer jandarm.Ionuț, elev la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi din Fă...

Bărbat amendat și lăsat fără lemne, după ce a încercat să păcălească oamenii legii

Luni, 6 Februarie 2023
217

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 din Flămânzi au oprit pe drumul județean D.J. 208 H, în comuna Coșula, o autoutilitară care transporta mater...

Acțiune a polițiștilor din Ștefănești pentru depistarea ilegalităților în domeniul silvic

Luni, 6 Februarie 2023
174

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au organizat o acțiune pentru prevenirea și co...