Vești bune! Festivalul de datini și obiceiuri se organizează în acest an, la Botoșani

Vești bune! Festivalul de datini și obiceiuri se organizează în acest an, la Botoșani

Anul acesta, festivalul de datini și obiceiuri „Din străbuni, din oameni buni...” se va organiza, la Botoșani, după ce anul trecut restricțiile impuse de pandemie au interzis acest lucru.

Potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, evenimentul cultural va avea loc duminică, pe 19 decembrie, în Piața Revoluției.

Acesta va debuta la ora 10:00, cu parada de datini și obiceiuri. Parada va pleca de la Palatul Administrativ, pe străzile Cuza Vodă, Nicolae Iorga și Calea Națională.

În fața Instituției Prefectului și a sediului Consiliului Județean (CJ) din Botoșani va fi amenajată o scenă, unde formațiile vor susține reprezentații.

Potrivit organizatorilor, anul acesta vor urca pe scenă formații și cete de datini și obiceiuri din județul Botoșani, dar și din județele Neamț, Iași și Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori din București se lansează o monedă de argint

Vineri, 2 Decembrie 2022
231

Banca Națională a României lansează, de pe 5 decembrie, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori din București.Cara...

Tânăr depistat sub influența alcoolului și fără permis, după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod

Vineri, 2 Decembrie 2022
244

În cursul zilei de joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că în comuna Șendriceni, s-a produs un accident de circulație.E...

Drapel de 104 metri purtat pe străzile din Todireni de elevi și profesori (video)

Vineri, 2 Decembrie 2022
329

Elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic din Todireni au marcat Ziua Națională a României, alături de primarul comunei, într-un stil inedit. Pe ulițele satului, elevii și profeso...