Vești bune! Festivalul de datini și obiceiuri se organizează în acest an, la Botoșani

Vești bune! Festivalul de datini și obiceiuri se organizează în acest an, la Botoșani

Anul acesta, festivalul de datini și obiceiuri „Din străbuni, din oameni buni...” se va organiza, la Botoșani, după ce anul trecut restricțiile impuse de pandemie au interzis acest lucru.

Potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, evenimentul cultural va avea loc duminică, pe 19 decembrie, în Piața Revoluției.

Acesta va debuta la ora 10:00, cu parada de datini și obiceiuri. Parada va pleca de la Palatul Administrativ, pe străzile Cuza Vodă, Nicolae Iorga și Calea Națională.

În fața Instituției Prefectului și a sediului Consiliului Județean (CJ) din Botoșani va fi amenajată o scenă, unde formațiile vor susține reprezentații.

Potrivit organizatorilor, anul acesta vor urca pe scenă formații și cete de datini și obiceiuri din județul Botoșani, dar și din județele Neamț, Iași și Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
379

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
1074

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
162

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...