Vești bune! Festivalul de datini și obiceiuri se organizează în acest an, la Botoșani

Vești bune! Festivalul de datini și obiceiuri se organizează în acest an, la Botoșani

Anul acesta, festivalul de datini și obiceiuri „Din străbuni, din oameni buni...” se va organiza, la Botoșani, după ce anul trecut restricțiile impuse de pandemie au interzis acest lucru.

Potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, evenimentul cultural va avea loc duminică, pe 19 decembrie, în Piața Revoluției.

Acesta va debuta la ora 10:00, cu parada de datini și obiceiuri. Parada va pleca de la Palatul Administrativ, pe străzile Cuza Vodă, Nicolae Iorga și Calea Națională.

În fața Instituției Prefectului și a sediului Consiliului Județean (CJ) din Botoșani va fi amenajată o scenă, unde formațiile vor susține reprezentații.

Potrivit organizatorilor, anul acesta vor urca pe scenă formații și cete de datini și obiceiuri din județul Botoșani, dar și din județele Neamț, Iași și Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

astăzi, 15:00
375

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
549

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1712

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...