Se joacă „Legenda Cetății Neamțului”, la final de săptămână

În acest final de săptămână, copiii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani sunt așteptați la sediul Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” din municipiul Botoșani, pentru a viziona spectacolul „Legenda Cetății Neamțului”, la invitația actorului Marius Rusu.

Piesa va fi pusă în scenă joi, de la ora 18:00, sâmbătă de la ora 11:00 și duminică de la orele 10:30 și 12:30.

„Legenda Cetății Neamțului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamțului” de George Coșbuc și transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia artistică este semnată de Marius Rogojinschi, scenografia îi aparține lui Mihai Pastramagiu, iar aranjamentul muzical este realizat de Constantin Panaite.

Din distribuție fac parte actorii Iftode Floran, Marius Rusu, Alin Gheorghiu Florin, Andrei Iurescu, Cosmin Tanasa, Andrei Bordianu și Pavel Petrași.

«„Legenda Cetăţii Neamţului” este un spectacol inspirat dintr-o poezie cu același nume, scrisă de George Coșbuc, montată într-o notă parodică. Legenda este cunoscută și sub titlul „Sobieski și românii” și aduce un elogiu eroismului și devotamentului unui grup mic de plăieși ce a înfruntat cu vitejie câteva zile armata regelui Sobieski, apărând Cetatea Neamțului», a spus regizorul Marius Rogojinschi.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Piloții au încins motoarele la Cornișa în cadrul evenimentului Demo Drift Show! „Adulții au fost cei mai fricoși, nu prea au avut curaj, dar copiii sunt altfel” (foto, video)

Saturday, 28 September 2024

Asociația „Pro Car Racing” organizează, în acest weekend, cea de-a doua ediție a evenimentului Demo Drift Show. Anul trecut evenimentul a avut loc în parcarea magazinului El...

Ajutor pentru bolnavii din Botoșani aflați în fază terminală, despre ce este vorba! (video)

Friday, 27 September 2024

Bolnavii aflați în fază terminală și care nu pot fi îngrijiți acasă pot beneficia de îngrijri medicale în regim de spitalizare continuă la o clinică privată de paliati...

Pacienții care nu vor mai sta pe o listă de așteptare, anunțul șefei CAS Botoșani! „Au fost foarte multe controverse” (video)

Friday, 27 September 2024

Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani, anunță faptul că a fost pus în aplicare din acest an Planul Național de Cancer. În cadrul acestui pl...