Școala Populară de Artă „George Enescu” din Botoșani marchează 53 de ani de activități artistice. Ce manifestări cultural – artistice au fost pregătite

În perioada 1-2 octombrie 2021, Școala Populară de Artă „George Enescu”  din Botoșani organizează o serie consistentă de manifestări cultural-artistice, desfășurate sub auspiciile „ART 53” și „ENESCU140”.

Invitați din țară și din străinătate, împreună cu publicul local, vor participa vineri, 1 octombrie, începând cu ora 10:00, la sediul Școlii Populare, la deschiderea Taberei de Pictură „Acasă la Eminescu”, ediția a IV-a, coordonator prof. Victor Hreniuc și a Expoziției personale de linogravură și linotipuri a artistului grafician, Ion Zaiț.

Ziua va continua cu lansarea volumului „Jurnal de întâlniri excepționale” (Vania Atudorei, Montreal, Canada), „Remember George Enescu”, cu jurnalistul Traian Apetrei, un microrecital de pian susținut de Irina Nistor și un moment artist cu de Teodor Gireadă.

Începând cu ora 14:00, la Sala Teatrului de la Casa Tineretului, va debuta ediția a-II-a a Festivalului de Teatru pentru Amatori „SUS CORTINA”, coordonator prof. Silvia Răileanu, urmat de Festivalul de Muzică Ușoară „Bucuriile Muzicii”, coordonatori prof. Alina Babiuc și Ana Maria Ionescu.

Conferirea distincțiilor omagiale invitațiilor din țară și străinătate va fi urmată de spectacolul de estradă al formației „Art-Band” a Școlii Populare, cu invitați speciali din regiunea Moldova, Oxana Stati și Vitalie Țurcanu, coordonator prof. Florin Ciobanu.

Seara se va încheia cu Gala de Premiere a Laureaților Festivalurilor de Muzică Ușoară.


 

 

Spune-ne opinia ta