(Foto) Tablorile artistei Tatiana Savencu, expuse la Casa de Cultură din Dorohoi

(Foto) Tablorile artistei Tatiana Savencu, expuse la Casa de Cultură din Dorohoi

   Sursă foto: Casa Municipală de Cultură Dorohoi

Joi a avut loc la Casa de Cultură din Dorohoi vernisajul expoziției de pictură „Suflet în culori” a artistei Tatiana Savencu.

Artista Tatiana Savencu s-a născut în Dorohoi. A descoperit tainele culorilor urmând Școala Profesională de Porțelan din Cluj. A lucrat apoi la decor și creație de porțelan la fabrica din Dorohoi, unde și-a dezvoltat dragostea pentru culoare. Inspirația a găsit-o în natura pe care a studiat-o cu atenție și în care a descoperit „minunile creației lui Dumnezeu”:

 „Studiam păsările cum zburau, cum se adunau în grupuri și am înțeles că totul este o armonie în natură, totul este o relație indestructibilă”  a mărturisit artista.

La momente mai grele, apăsătoare, de „răscruce în viață”,  ca atunci când s-a închis fabrica de porțelan, pictura a devenit asemenea unui antidot, a unui balsam. De aceea, și-a propus în realizarea ei un colorit luminos, plin de viață, iubire și speranță.   

Tablourile artistei redau cu predilecție flori și peisaje. Lucrările expuse în această primă expoziție a Tatianei Savencu reprezintă o adevărată revelație asupra propriului suflet, asupra trăirilor sale. Plăsmuite într-un colorit viu, armonios, aceste picturi se lasă privite cu plăcere, sunt prietenoase, sunt odihnitoare, ducând cu ele mesajul unui suflet de o nespusă candoare și generozitate.

Prin roadele unei munci de peste 10 ani, Tatiana Savencu se înscrie la loc de cinste între artiștii municipiului Dorohoi.














 

 

Spune-ne opinia ta