Săptămâna Națională a Bibliotecilor, marcată la Memorialul Ipotești (fotogalerie)

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” din Botoșani, prin intermediul Bibliotecii Naționale de Poezie „Mihai Eminescu” a demarat o nouă ediție a activității culturale „Biblioteci în dialog”.

Activitatea a fost organizată în cadrul Săptămânii Naționale a Bibliotecilor. Aceasta a adus în prim plan fondul de carte rară din patrimoniul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” din Bistrița Năsăud, unul dintre cele mai importante din țară.

Preotul și poetul Ioan Pintea, manager al bibliotecii bistrițene, a prezentat cele mai importante lucrări pe care le deține instituția pe care o conduce printre care și Biblia Impressa Venetiis P Franciscus de Heilbrun et Nicolaus de Francofordla Socios (MCCCCLXXV), o ediție a Vulgatei în traducerea Sfântului Ieronim.








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Piloții au încins motoarele la Cornișa în cadrul evenimentului Demo Drift Show! „Adulții au fost cei mai fricoși, nu prea au avut curaj, dar copiii sunt altfel” (foto, video)

Saturday, 28 September 2024

Asociația „Pro Car Racing” organizează, în acest weekend, cea de-a doua ediție a evenimentului Demo Drift Show. Anul trecut evenimentul a avut loc în parcarea magazinului El...

Ajutor pentru bolnavii din Botoșani aflați în fază terminală, despre ce este vorba! (video)

Friday, 27 September 2024

Bolnavii aflați în fază terminală și care nu pot fi îngrijiți acasă pot beneficia de îngrijri medicale în regim de spitalizare continuă la o clinică privată de paliati...

Pacienții care nu vor mai sta pe o listă de așteptare, anunțul șefei CAS Botoșani! „Au fost foarte multe controverse” (video)

Friday, 27 September 2024

Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani, anunță faptul că a fost pus în aplicare din acest an Planul Național de Cancer. În cadrul acestui pl...