S-a stins doctorul Ștefan Botez, strănepotul lui George Enescu. A fost unul dintre proprietarii casei de la Mihăileni

A fost unul dintre proprietarii Casei Enescu de la Mihăileni. Alături de pianista Raluca Știrbăț, doctorul Ștefan Botez s-a implicat în demersurile pentru clasarea casei în categoria monumentelor istorice.

S-a stins doctorul Ștefan Botez, strănepotul lui George Enescu. A fost unul dintre proprietarii casei de la Mihăileni

   Foto: Facebook / Mihai Botez

Trista veste a fost dată de către membrii familiei. 

Fundația Pro Patrimonio transmite condoleanțe la plecarea la cele veșnice a doctorului Ștefan Botez, strănepotul compozitorului George Enescu.

”Cu multă tristețe aflăm de stingerea din viață a doctorului Ștefan Botez, strănepot al lui George Enescu, cel de la care Fundația Pro Patrimonio are Casa Enescu de la Mihăileni. Condoleanțe familiei!”, scriu reprezentanții Fundației Pro Patrimonio.

Despre Ștefan Botez, pianista Raluca Știrbăț spune că era o ”figură distinsă, luminoasă și generoasă”, amintind deopotrivă și de implicarea acestuia în salvarea Casei Enescu. 

”Cu multă durere anunțăm plecarea domnului Dr. Ştefan Botez, strănepotul lui George Enescu, figură distinsă, luminoasă şi generoasă, cu un aport esențial în salvarea casei Enescu de la Mihăileni. Nu vă vom uita niciodată, dragă domnule Doctor Botez!”, este mesajul transmis de Raluca Știrbăț.

Trupul neînsuflețit este depus la Casa Mortuară de la Cimitirul Municipal din Constanța. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, ora 13:40, la Biserica Sfântul Mucenic Haralambie din Constanța.

Casa George Enescu a ajuns in atentia opiniei publice la începutul anilor 2000, când pianista Raluca Stirbat, președintele Societății Internaționale "George Enescu", a făcut cunoscută starea deplorabilă în care se afla acest imobil, dar și valoarea acestuia și a militat pentru clasarea clădirii și transformarea în muzeu. În urma demersurilor făcute de aceasta și de unul dintre proprietarii casei la acea vreme (Ștefan Botez), Casa George Enescu din Mihăileni a fost clasată monument istoric în noiembrie 2013.

Dumnezeu să îl ierte!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri luate și de polițiștii de frontieră în contextul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva!

astăzi, 15:57

În perioada premergătoare și pe timpul celebrării religioase a Sfintei Cuvioase Parascheva, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a luat măsuri pentru î...

Pas cu pas spre viitor: Daruri pentru elevii din două sate botoșănene!

astăzi, 15:15

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, începând cu anul 2015, este derulat Proiectul de sprijin al elevilor din satele Tocileni ș...

Mașini ridicate în Botoșani și șoferi sancționați de polițiștii locali! (Foto)

astăzi, 14:40

Polițiștii locali botoșăneni, cu atribuții în domeniul circulației rutiere, au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor legale, privind circulația pe drumuri...