Rugăciune în noaptea de Anul Nou, bisericile din Botoșani deschise pentru credincioși!

De ani buni, mii de botoșăneni se îndreaptă către biserică în noaptea de Revelion. Mulțumesc pentru binefacerile de care au avut parte în anul care se încheie, dar mai ales se roagă pentru un an care vine mai bun, pentru sănătate, pace și prosperitate.

Rugăciune în noaptea de Anul Nou, bisericile din Botoșani deschise pentru credincioși!

   Foto: ortodoxiatinerilor.ro

Bisericile din Botoșani îi așteaptă pe credincioși cu ușile deschise. Dacă unele lăcașe de cult încep slujba de Anul Nou mai devreme (ora 19.00) și o termină la 22.00, pentru a le da posibilitatea celor care doresc să petreacă miezul nopții în familie sau la petrecerile organizate, cele mai multe dintre biserici sunt deschise până spre ora 2.00.

La Biserica Vovidenia din municipiul Botosani, duminică, 31 decembrie, Slujba specială de Anul Nou va începe la ora 19.00 și se va încheia în jurul orei 22.00. De asemenea, Biserica Vovidenia va fi deschisă pentru rugăciune până la ora 1.30.

La cumpăna dintre ani, în Biserica ”Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani se va săvârși slujba Miezonopticii, Acatistul Domnului Nostru Iisus Hristos și Tedeum de mulțumire, începând cu ora 23.30.

”Această participare la slujbă este un moment deosebit, de a ne aduce aminte că fiecare an care se încheie, este un dar de la Dumnezeu, pentru fiecare dintre noi și trebuie să-I mulțumim pentru aceasta, dar în același timp, Îi cerem Tatălui Ceresc, ajutorul, harul și binecuvântarea Sa, pentru a începe un An Nou, cu sănătate, pace, liniște și împliniri duhovnicești. Vă așteptăm cu drag!”, transmite preotul paroh, protopopul Petru Fercal, de la Biserica ”Sfântul Ioan Botezătorul”.

Credincioșii sunt așteptați și în Biserica "Ziua Crucii", din zona industrială a municipiului Botosani, unde începând cu ora 23.30 creștinii vor participa la Utrenie, Acatistul Sfântului Vasile cel Mare, Sfânta Liturghie, Aghiazma mică de început de an, molitfele Sfântului Vasile şi Te-Deum. 

”În noaptea dintre ani, când cei mai mulţi dintre noi se înfruptă din bunătăţile lumii acesteia, în sfânta biserică se săvârşesc slujbe de mulţumire pentru binecuvântările revărsate în anul trecut şi cerem ajutorul în anul care vine. Vă aşteptăm să sărbătorim duhovniceşte Anul Nou, să-L lăudăm pe Dumnezeu  şi să-l cinstim pe Sfântul Vasile în slujba de toată noaptea”, este mesajul către credincioși.

Și la Biserica ”Sf. Cuv. Parascheva” Botoșani se va oficia, începând cu ora 22.30, slujba la cumpăna dintre ani.

De asemenea, și în mănăstiri se va oficia slujba specială de Anul Nou. Astfel, la Mănăstirea Gorovei, credincioșii sunt așteptați începând cu ora 21.00 pentru a participa la slujba de Anul Nou.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...