Revelion in rugaciune - Vezi unde poti merge in noaptea dintre ani!

Revelion in rugaciune - Vezi unde poti merge in noaptea dintre ani!

 Biserica Sf. Vasile cel Mare Botosani  

In ultimii ani, tot mai multi botosaneni prefera sa petreaca noaptea de Revelion in biserica, fiind convinsi ca rugaciunea ii va implini spiritual in anul ce va veni, credinciosii multumind, in acelasi timp, pentru anul abia incheiat.

In noaptea dintre ani, cei mai multi botosaneni se indreapta catre Biserica Sfantul Vasile cel Mare, de la Spitalul Judetean, unde credinciosii merg si pentru Hramul locasului, stiind ca pe 1 ianuarie crestinii il cinstesc pe Sfantul Vasile cel Mare.

"Pe 31 decembrie, de la ora 16.00 la ora 18.00, in Biserica Sfantul Vasile cel Mare se va oficia Vecernia cu Litie, pentru ca in aceeasi seara, de la ora 23.00 pana in jurul orei 0.30, credinciosii sa fie chemati la Miezonoptica si Acatistul Prea Sfintei Treimi. Pe 1 ianuarie, de la ora 8.00 pana la 11.00, se oficiaza Utrenia, Sfanta Liturghie, cu citirea Moliftelor Sfantului Vasile cel Mare", a spus preot paroh Petru Chirvase, de la Biserica Sfantul Vasile cel Mare Botosani.

Si la Biserica Vovidenia, din municipiul Botosani, credinciosii pot participa la slujba de pe 31 decembrie, care insa va tine de la ora 21.00 pana la ora 23.00. "Pe 31 decembrie, de la ora 21.00 se va oficia Vecernia si Rugaciunea Mare a Sfantului Vasile cel Mare, precum si slujba Sfantului Ioan Gura de Aur, care se face o data in an. Pe 1 ianuarie, de la ora 8.00 pana la 12.00, are loc Utrenia, Acatistul, Sfanta Liturghie si Rugaciunea Sfantului Vasile cel Mare", a precizat preot paroh Partenie Apostoaie, de la Biserica Vovidenia.

Parintele Protopop Lucian Leonte a mentionat ca la Biserica Sfantul Ilie slujba de pe 31 decembrie incepe la ora 23.45 si va dura aproximativ doua ore, pentru ca, pe 1 ianuarie, crestinii sa fie asteptati din nou in biserica, incepand cu ora 8.30.

Acelasi program este anuntat si la Biserica Sfanta Cuvioasa Parascheva (slujba incepe de la ora 22.00), la Biserica Sfantul Ioan Botezatorul (slujba incepe la ora 23.30).

In alte biserici din Botosani, cum ar fi Biserica Sfintii Trei Ierarhi, crestinii sunt asteptati la slujba pe 31 decembrie la ora 19.00, pentru Priveghere, iar pe 1 ianuarie la ora 6.30, in timp ce la Biserica Sfintii Voievozi credinciosii pot asista la slujba de la ora 21.00 la 23.00.

Crestinii pot opta, insa, si pentru o noapte la manastire, in afara orasului, cum ar fi Manastirea Zosin, dar si Schitul Voronei sau Manastirea Popauti.     
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
112

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
150

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...

(P) Visul tău poate deveni realitate cu alegerea unor proiecte noi de case și vile!

astăzi, 13:41
46

Dacă visezi la casa sau vila perfectă pentru tine și familia ta, trebuie să citești acest articol! Indiferent de preferințele și necesitățile tale, există o diversitate de opțiuni care te a...