Recomandare de weekend: Comedie spumoasă oferită de trei actori, la Amfiteatrul „Cornișei”

Recomandare de weekend: Comedie spumoasă oferită de trei actori, la Amfiteatrul „Cornișei”

Sâmbătă, 18 iulie, de la ora 20:00, la Amfiteatrul din Complexul Cornișa, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani oferă spectacolul „Ursul”, de A.P. Cehov, în regia artistică a lui Mihai Donțu și în scenografia lui Mihai Pastramagiu.

Din distribuție fac parte: Crenola Muncaciu, Bogdan Muncaciu și Radu Dragoș.

Mereu atent la meandrele trăirilor sufleteşti, dramaturgul rus A. P. Cehov evidenţiază, în piesa sa „Ursul", cam cât pot dăinui în timp, pentru o femeie, jurămintele de fidelitate eternă.

„La moartea soţului, o doamnă din lumea bună a vremurilor demult apuse, jură celui tocmai plecat "dincolo" credinţă fără de cusur până la capătul vieţii. Doar că pe când încă trăia, soţul - pentru a menţine aspectul de familie respectabilă - făcuse diverse împrumuturi. Imediat după deces, creditorii au şi venit la soţie să ceară banii împrumutaţi de defunct. O vreme "tare pe poziţie", soţia îndoliată nu cedează la avansurile unuia dintre creditori, pentru ca în cele din urmă să se aleagă praful din jurămintele făcute soţului înălţat la ceruri”, a transmis Traian Apetrei, directorul Teatrului.

Este vorba de o comedie spumoasă, gândită de regizorul Mihai Donţu în ritm alert, cu ironii îngroşate „la moment", cu un final în care viaţa - în fapt, dragostea - triumfă în ciuda unor norme socotite la un moment dat a fi de netrecut.

Actorii Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu şi Radu Dragoş au înţeles pe deplin intenţiile dramaturgului, drept care spectacolul - benefiicind şi de scenografia inspirată a lui Mihai Pastramagiu - se constituie ca o felie de viaţă adevărată, credibilă, impregnată de optimism. Ca întotdeauna când e vorba de Cehov şi trupe cu reale calităţi artistice - spectacolul merită să fie văzut!

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din Bulevardul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510970 (program: 10.00 – 18.00, de luni până vineri. sâmbătă, 10.00 - 13.00, iar de la ora 18:00 la Amfiteatrul din Complexul Cornișa)

Prețul unui bilet este de 15 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
12

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
33

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
86

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...