Recital cameral la final de săptămână cu Filarmonica „George Enescu”

Recital cameral la final de săptămână cu Filarmonica „George Enescu”

Vineri, de la ora 18:30, iubitorii de muzică clasică sunt așteptați la Casa Cultură a Sindicatelor din Botoșani, pentru un recital cameral oferit de Filarmonica „George Enescu” din Botoșani.

Alături de orchestră va urca pe scenă pianistul Răzvan Dragnea.

Din program fac parte „Kreisleriana” op. 16 de Robert Schumann și Sonata nr. 8 în si bemol major, op. 84 de Sergei Prokofiev.

Răzvan Dragnea s-a născut în 1979 și și-a început cariera muzicală la 12 ani, interpretând Concertul de Mozart în do major, KV 467 cu Orchestra Națională Radio. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, a interpretat încă din timpul studenției multe concerte alături de cele mai prestigioase orchestre din țară și a participat la numeroase turnee în Africa de Sud, Japonia, Ungaria, Germania, Franța, Italia și Portugalia. În 2001 Dragnea a absolvit un master cu profesorul Klaus Hellvig în cadrul unei burse DADD la Stuttgart.

Pianistul român a fost semifinalist la Concursul Internațional din Pretoria, Africa de Sud, în anul 2000, a câștigat medalia de argint la Concursul Internațional de Pian din Porto, în 2002, iar în următorul an a obținut premiul trei la Lory Walfish International Piano Competition, dar și la Concursul Internațional pentru Pian George Enescu. În anul 2006 a fost încununat cu Premiul de Interpretare la China Shenzen International Piano Concerto Competition.

Ca interpret de muzică de cameră Dragnea a cântat împreună cu soprana Mariana Nicolesco și violonistul George Cosmin Bănică în cadrul a mai multor recitaluri. De altfel Dragnea și Bănică au înregistrat un CD în Japonia, în anul 2000, la Festivalul Internațional de Tineret de la Kyoto. Aceași artiști, împreună cu Laura Buruiană la violoncel, au câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional de Muzică de Cameră ținut la București, în primăvara anului 2002.

Pornindu-și cariera de foarte tânăr, a putut să-și construiască un vast și extrem de dificil repertoriu, spre plăcerea publicului de la concursurile, concertele și recitalurile lui.

Așa se face că Dragnea stăpânește seturi complete precum Studiile de Chopin, Sonatele de Prokofiev, Studile op 39 de Rahmaniov, Carnavalul, Kreisleriana și Toccata de Schumann, Sonatele 106 și 111 și variațiunile Eroica de Beethoven, Variațiunile după Paganinni de Brahms, Sonata în si bemol și Sonata Dante și chiar și toate studiile de Liszt, Sonata în fa diez minor și Suita Op.10 de G. Enescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
696

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1106

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
471

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...