"Ursul" revine pe scena Teatrului Eminescu!

"Ursul" revine pe scena Teatrului Eminescu!
Duminică, 31 mai 2015, ora 19.00, iunitorii de teatru sunt aşteptaţi la spectacolul "Ursul", de A.P.Cehov.

Regia artistică : Mihai Donțu
Scenografia : Mihai Pastramagiu

Distribuția :
Crenola Muncaciu
Bogdan Muncaciu
Radu Dragoș

Mereu atent la meandrele trăirilor sufleteşti, dramaturgul rus A. P. Cehov evidenţiază, în piesa sa "Ursul", cam cât pot dăinui în timp, pentru o femeie, jurămintele de fidelitate eternă.

La moartea soţului, o doamnă din lumea bună a vremurilor demult apuse, jură celui tocmai plecat "dincolo" credinţă fără de cusur până la capătul vieţii.

Doar că pe când încă trăia, soţul - pentru a menţine aspectul de familie respectabilă - făcuse diverse împrumuturi. Imediat după deces, creditorii au şi venit la soţie să ceară banii împrumutaţi de defunct. O vreme "tare pe poziţie", soţia îndoliată nu cedează la avansurile unuia dintre creditori, pentru ca în cele din urmă să se aleagă praful din jurămintele făcute soţului înălţat la ceruri.

Este vorba de o comedie spumoasă, gândită de regizorul Mihai Donţu în ritm alert, cu ironii îngroşate "la moment", cu un final în care viaţa - în fapt, dragostea - triumfă în ciuda unor norme socotite la un moment dat a fi de netrecut.

Actorii Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu şi Radu Dragoş au înţeles pe deplin intenţiile dramaturgului, drept care spectacolul - benefiicind şi de scenografia inspirată a lui Mihai Pastramagiu - se constituie ca o felie de viaţă adevărată, credibilă, impregnată de optimism.

Ca întotdeauna când e vorba de Cehov şi trupe cu reale calităţi artistice - spectacolul merită să fie văzut!

pret bilet -15 lei, elevi - 7 lei
biletele le găsiți la AGENȚIA TEATRALĂ în incinta " Centrului Național de Informare si Promovare Turistică", din Centrul Istoric - Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4
tel. 0231 / 510 970

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
304

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
329

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
199

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...