"Ursul", la Teatrul "Mihai Eminescu"

"Ursul", la Teatrul "Mihai Eminescu"
Teatrul "Mihai Eminescu" prezinta sambata, 11 februarie, si duminca, 12 februarie, incepand de la ora 18.00, in sala Atelier, spectacolul "Ursul".

Mereu atent la meandrele trairilor sufletesti, dramaturgul rus A. P. Cehov evidentiaza, in piesa sa "Ursul", cam cat pot dainui in timp, pentru o femeie, juramintele de fidelitate eterna. La moartea sotului, o doamna din lumea buna a vremurilor demult apuse, jura celui tocmai plecat "dincolo" credinta fara de cusur pana la capatul vietii. Doar ca pe cand inca traia, sotul – pentru a mentine aspectul de familie respectabila – facuse diverse imprumuturi. Imediat dupa deces, creditorii au si venit la sotie sa ceara banii imprumutati de defunct. O vreme "tare pe pozitie", sotia indoliata nu cedeaza la avansurile unuia dintre creditori, pentru ca in cele din urma sa se aleaga praful din juramintele facute sotului inaltat la ceruri.

Este vorba de o comedie spumoasa, gandita de regizorul Mihai Dontu in ritm alert, cu ironii ingrosate "la moment", cu un final in care viata – in fapt, dragostea – triumfa in ciuda unor norme socotite la un moment dat a fi de netrecut.

Actorii Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu si Radu Dragos au inteles pe deplin intentiile dramaturgului, drept care spectacolul – benefiicind si de scenografia inspirata a lui Mihai Pastramagiu – se constituie ca o felie de viata adevarata, credibila, impregnata de optimism.

Pentru grupuri organizate de elevi, studenti pretul biletului este de 7 lei, pentru celelalte categorii de public biletul fiind de 15 lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
161

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
256

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
175

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...