"Sarbatoarea dovleacului" la Batranesti!

"Sarbatoarea dovleacului" la Batranesti!
Vineri, 29octombrie, a avut loc la Scoala cu clasele I – IV Batranesti activitatea "Sarbatoarea dovleacului", din cadrul proiectului educational "Armoniile toamnei".

Scopul proiectului a fost cel de sprijinirea copiilor cu nevoi speciale, prin implicarea elevilor in activitati cultural-artistice, in vederea formarii de comportamente tolerante fata de grupurile sociale dezavantajate, dezvoltarea spiritului de colaborare intre copii, prin stimularea interesului si a dorintei de a se cunoaste si de aforma noi prietenii, de a realiza impreuna lucrari de arta.



Partenerii proiectului: Scoala cu cl.I – VIII Gorbanesti, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Botosani, Scoala nr. 16 Botosani, Scoala nr. 1 Botosani, O.N.G. "Impreuna Vom reusi Botosani".

La aceasta activitate au luat parte elevi cu C.E.S (cerinte educative special) integrati in Scoala cu cl. I - VIII nr. 16 Botosani, elevi ai Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Botosani, elevi de la Scoala cu cl. I – IV Batranesti si G. Cosbuc.



Elevii au lucrat pe ateliere: au pictat, au modelat din plastilina fructe si legume de toamna, au realizat colaje, iar in finalul activitatii au sculptat si au decorat dovlecii. Costumati in diverse personaje copiii au dansat in jurul lor.

La activitate au mai luat parte director Alina Dracinschi si primarul comunei Gorbanesti, Gica Iliescu.



Initiatorii proiectului: prof. Mirela Amancei şi prof. Gabriela Grigoruta.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
316

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
454

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
582

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...