"Mincinosul" pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani!

"Mincinosul" pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani!
Teatrul Mihai Eminescu anunta o noua premiera a stagiunii 2010 - 2011, un spectacol la care actorii botosaneni au lucrat intr-un ritm aproape infernal, dupa cum a dezvaluit chiar regizorul Ion Sapdaru.

Premiera spectacolului "Mincinosul", de Carlo Goldoni, adaptare de Ion Sapdaru, are loc luni, 20 decembrie, ora 19.00. In distributie: Cezar Amitroaiei, Sorin Ciofu, Eduard Sandu, Valentin Popa, Bogdan Muncaciu, Gheorghe Frunza, Ovidiu Ivan, Ciprian Tabacaru, Dragos Radu, Dana Bucataru, Irina Mititelu, Gina Patrascu, Laura Dumitrache.



Regia, scenografia si coloana sonora sunt semnate de Ion Sapdaru, asistent regie este Ioan Cretescu, iar costumele sunt realizate de Alina Dinca. Miscarea scenica - Victoria Bucun, Light disigner - Petrus Rogojinschi.

"Cu ocazia lucrului la aceasta piesa am realizat ca existenta noastra de zi cu zi este o minciuna odioasa. Recunoastem si pretuim valori false, inchidem ochii la mii de minciuni pe care le intalnim in fiecare zi, ne amagim ca lucrurile intamplate in jurul nostru sunt ok si ca logica traiului nostru este una infantila. Nu experimentam, nu protestam, ne supunem simbolurilor, cretinizarii ce vine de la mass-media, ne imbatam cu apa rece a unei onorabilitati ghiftuite si luam foc atunci cand cineva se pune de-a curmezisul. Atunci cand o voce timida spune "regele e gol", fiinta noastra de burghez onorabil se infioara, iar gatlejurile noastre scot zbierete de indignare. Sa-l facem sa taca, sa nu se creada altceva, e ca noi, e din regnul nostru, sa nu-si puna alte pene, sa nu cante alte cantece, sa nu zica "ba" atunci cand toti zic "da"! Pe acest fundal "apocaliptic" e firesc sa apara o intrebare legitima: ce e mai de pret - o minciuna frumoasa sau un adevar urat? Ce e mai buna - o existenta searbada, incatusata de snobism sau o explozie a fanteziei creative?", transmite regizorul spectacolului, Ion Sapdaru.    



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
332

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
473

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
597

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...