"Interzis sub 18 ani", la Teatrul Mihai Eminescu Botosani - VIDEO

"Interzis sub 18 ani", la Teatrul Mihai Eminescu Botosani - VIDEO
La cateva saptamani de la o premiera care a starnit controverse si ample discutii in randul publicului tanar, Teatrul "Mihai Eminescu" Botosani lanseaza pe piata culturala un spectacol care va incita cel putin la fel de mult precum "Scuzati, doamna profesoara" (regia Volin Costin).

Este vorba despre spectacolul "Interzis sub 18 ani", un spectacol al Teatrului "Mihai Eminescu" din Botosani, in regia actritei Lenus Teodora Moraru si scenografia lui Gelu Risca.

In distributie vom regasi actorii Daniela Bucataru, Ana-Maria Cazacu, Eduard Andrei Sandu, dar si pe tanara Bianca Buha, o proaspata absolventa a scolii de teatru iesene, dar mai ales un produs al Atelierului de Teatru coordonat la Colegiul National "Mihai Eminescu" de Lenus Teodora Moraru si Gelu Risca. Bianca Buha a participat, ca eleva a Colegiului National "Mihai Eminescu", la Festivalul de Teatru Lyceum, fiind distinsa cu premii importante atat la Botosani, cat si in competitiile nationale.

Despre spectacolul care va avea premiera pe 10 decembrie, autoarea piesei, Mihaela Michailov, spune: "La 18 ani poţi să votezi. La 18 ani poţi să bei alcool. La 18 ani poţi să conduci. Dar la 17 ani şi 3 luni?
Două puştoaice de aproape aceeaşi vârstă împart acelaşi spaţiu. Tatăl uneia e iubitul celeilalte. Nevoia de afecţiune îi ţine împreună. "Interzis sub 18 ani" e piesa interdicţiilor care râcâie crizele. Părinţii au voie aproape tot. Copiii, aproape nimic. Interdicţiile se aplică discriminatoriu şi le cenzurează copiilor dreptul la replică. Părinţii pot spune "de-aia", copiii trebuie să tacă.
Autoritatea produce revoltă. Revolta subminează autoritatea. Adolescenţii şi părinţii consumă criza vârstei. Criza de la 17 ani şi criza de la 40 de ani îşi dispută întâietatea. Ştim cine ne sunt părinţii? Ai cui copii devenim?". (conform port.ro) 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
549

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
290

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
82

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...