"După 30 de ani", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, cu Ioan Zobu!

"După 30 de ani", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, cu Ioan Zobu!
Muzeul Judeţean Botoşani găzduieşte în perioada 11 – 31 martie 2018, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, expoziţia personală de sculptură în lemn "După 30 de ani", cu lucrări semnate de Ioan ZOBU.
 
Originar din  Botoșani, absolvent al Școlii Populre de Artă - secția sculptură (în anul 1978), artistul participă în perioada 1974-1984 la multe expoziții de grup și personale, apoi timp de 30 de ani creează numeroase lucrări în lemn, fără însă a le expune.
 
Anul 2018 reprezintă o revenire în forță a sculptorului, pentru cei ce apreciază sculptura în lemn, artistul începând anul 2018 cu două expoziții personale : la Ateneul din Iași, în perioada 8-31 ianuarie și la Galeria Traian din Iași, între 1-28 februarie.
 
Creațiile sale sunt strâns legate de anumite momente din viață, fiecare lucrare în parte a apărut când a vrut ea și a cuprins cât a putut de bine o părticică din vibrația ce l-a tulburat pe artist, căpătând forma și fața momentului respectiv. Cu teme diferite, fiecare lucrare are un mesaj izvorât din frumusețea și sensibilitatea gândurilor celui care le-a creat.
 
Vernisajul va avea loc duminică, 11 martie 2018, ora 12, la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani (Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197).

Prezintă: istoricul Gheorghe MEDIAN şi muzeograful Ana-Elisabata COŞEREANU.

Program de vizitare:  zilnic  9 – 17
 
Intrare gratuită.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
179

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
315

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2241

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...