"Botoşanii lui Eminescu", la Muzeul Judeţean Botoşani

"Botoşanii lui Eminescu", la Muzeul Judeţean Botoşani
Muzeul Judeţean Botoşani prezintă, începând din 14 ianuarie 2016, în holul-etaj al Muzeului Judeţean Botoşani, expoziţia de grafică "Botoşanii lui Eminescu".

Expoziţia dedicată "Zilei Culturii Naţionale" (15 ianuarie) şi "Zilelor Eminescu" (ianuarie – iunie 2016) reuneşte un număr de 33 de lucrări  aflate în pinacoteca Muzeului Judeţean Botoşani.

Lucrările expuse au fost realizate de-a lungul timpului de artişti care au rămas impresionaţi de frumuseţea şi pitorescul oraşului vechi, dar au surprins în operele lor  şi transformările spre modernitate ale Botoşanilor lui Eminescu Sunt expuse creaţii ale artiştilor: Cornelia DĂNEŢ, Elena GRECULESI, Lucreţia IONESCU, Aurel MĂRCULESCU, Lili PANCU, Mariana PETRAŞCU, Daniel Andrei RELENSCHI şi Sanda ŞARAMĂT, lucrări realizate în tehnici diverse: tuş, aquatintă, creion ori  gravură.
Acestor lucrări  li se alătură o serie de 23 de ipostaze grafice –  în tuş – ale Botoşaniului istoric, surprinse în anul 1975,  de către plasticianul Cik DAMADIAN.

Program de vizitare:  marţi-duminică  9 – 17.

Taxă vizitare: copii – 2 lei, adulţi – 4 lei.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
9

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
78

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
855

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...