"Afacerea EST", premieră la Cinema Unirea cu actori botoşăneni! FOTO, VIDEO

"Afacerea EST", premieră la Cinema Unirea cu actori botoşăneni! FOTO, VIDEO
Premiera la Botoşani va avea loc pe 18 octombrie. Actorii care vor fi prezenti la eveniment sunt Ion Sapdaru, Daniel Busuioc, Bogdan Muncaciu, Marius Rusu, Mihai Donțu, Gheorghe Frunză, Ioan Crețescu, Iuliana Tarnovețchi (producator). 

"Afacerea Est", comedia lui Igor Cobileanski, va intra în cinematografele din toată țara din 28 octombrie. Însa până atunci, filmul va fi disponibil publicului său din regiunea Moldovei printr-o serie de proiectii în avanpremieră.

Filmul spune povestea unei prietenii surprinzătoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui. 

Premiera regională a filmului va avea loc la Iași, în prezența realizatorilor și a actorilor. În 17 Octombrie, la Casa Studenților din oraș, la 19.30, se vor prezenta în fața fanilor atât regizorul Igor Cobileanski, cât și numeroșii actori locali care joacă în film: Ion Sapdaru, Constantin Pușcașu, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic, Cătălin Cucu, Doru Aftanasiu, Adrian Marele, Radu Ghilaș, George Sobolevschi, Ada Lupu și “gruzinul Valeriu Andriuță, invitat special de la București.  

Imediat de a doua zi, o parte dintre actori principali împreuna cu actorii de la teatrele locale și producătoarea Iuliana Tarnovețchi vor porni să se întâlnească cu publicul filmului din marile orașe moldovenești: în 18 octombrie la Botoșani (Cinema Unirea), în 19 octombrie la Bârlad (Cityplex Victoria), în 20 octombrie la Piatra Neamț (Cinema Dacia), în 21 octombrie la Suceava (Cinema Modern), în 22 octombrie la Vaslui (Cityplex), în 23 octombrie la Focșani (Happy Cinema), iar în 24 octombrie la Buzău (Happy Cinema).

Afacerea Est il readuce pe Cobileanski in zona umorului cald si uman, condimentat pe alocuri cu sarcasm si tragedie. Acest road movie moldovenesc, apreciat de The Hollywood Reporter ca fiind "fun and fascinating", vorbeste pe limba tuturor, a fiecaruia dintre noi.

Filmul este produs de Alien Film în co-producție cu Just a Moment (Lituania), Brio Film (Republica Moldova) și KaNoi Film (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Lithuanian Film Center, HBO și TVR.

Scenariul & regia: Igor Cobileanski, DOP: Feliksas Abrukauskas, Montaj: Răzvan Ilinca și Eugen Kelemen, Sunet: Cristian Tarnovețchi, Muzica: Liviu Elekeș, Scenografie: Vali Ighigheanu, Costume: Maria Pitea, Producător: Iuliana Tarnovețchi.
 



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
36

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
35

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
28

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...