Sute de credincioși au participat la hramul Bisericii Cuvioasa Parascheva de pe Pietonalul Unirii-FOTO

Sute de credincioși au participat la hramul Bisericii Cuvioasa Parascheva de pe Pietonalul Unirii-FOTO
Sute de credincioși au participat, vineri, la slujba de la Biserica Cuvioasa Parascheva de pe Pietonalul Unirii, lăcaș de cult al cărui hram se sărbătorește în fiecare an, pe 14 octombrie.

În ciuda temperaturilor scăzute, încă de la primele ore ale dimineații credincioșii au format o coadă ce se întindea pe câteva zeci de metri, așteptând să se închine la veșmintele Cuvioasei Parascheva.

După ce s-au rugat, credincioşii au asistat la Slujba Utreniei, Sfânta Liturghie şi Slujba Parastasului. Sfanta Parascheva este sarbatorita pe 14 octombrie.

Moastele Sfintei Parascheva au ajuns in tara noastra in anul 1641, dupa ce au fost prezente in mai multe locuri. Au fost asezate pe 13 iunie 1641, in biserica "Sfintii Trei Ierarhi" din Iasi. In anul 1884, cand biserica manastirii intra intr-un proces de consolidare, sfintele moaste ajung in paraclisul manastirii, iar peste cativa ani in Catedrala mitropolitana din Iasi.  







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
37

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...

(A) ROLAND PARTNERS S.R.L. - Comunicat de presă

astăzi, 10:52
33

Beneficiarul ROLAND PARTNERS S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, Str. George Enescu, Nr. 2, Bloc P2, Scara A, Etaj 3, Ap. 9, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "...

Acuzații de BLAT după meciul Petrolul - FC Botoșani. ”Arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur…” (Video)

astăzi, 10:03
425

Partida a avut o dinamică extrem de imprevizibilă, asta după ce în minutul 67 prahovenii au solicitat un penalty pentru un fault asupra lui Musi, fotbalist împrumutat de FCSB la Petrolu...