„Proștii sub clar de lună” și „Zăpezile de altădată” vor fi transpuse în scenă în acest weekend

„Proștii sub clar de lună” și „Zăpezile de altădată” vor fi transpuse în scenă în acest weekend

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de teatru să vizioneze două mari piese, care vor fi puse în scenă sâmbătă și duminică, pe scena de la Casa Tineretului.

Astfel, sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 18:00, va putea fi vizionată piesa „Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu.

Din distribuție fac parte actorii Bogdan Horga, Ella Nistor, Alexandru Dobynciuc, Alexandra Acalfoae, Irina Mititelu și Florin Aionițoaiei.

Regia artistică este semnată de Vlad Cepoi cu asistența lui Alexandru Dobynciuc și scenografia este realizată de Gelu Rîșca.

„Eroii lui Mazilu sunt, invariabil, prosti. Fiecare personaj are prostia lui. Doar că, în Proștii sub clar de lună dramaturgul construiește o lume pe dos, în care sentimentul este chemat să poleiască prostia cea mai evidentă, asemenea luminii de lună, care poleiește bezna, făcând-o fermecătoare, misterioasă”, informează actorii.

Totodată, duminică, 28 noiembrie, de la ora 18:00, spectatorii vor putea viziona „Zăpezile de altădată”, după Dumitru Solomon.

Regia artistică este semnată de Petronela Chiribuță cu asistența lui Bogdan Muncaciu, scenografia este realizată de către Mihai Pastramagiu și conceptul video de către Ovidiu Elvald.

Din distribuție fac parte Bogdan Muncaciu, Lorena Petronela Chiribuță, Crenola Muncaciu, Bogdan Muncaciu și Daniela Rudei.

„Spectacolul Zăpezile de altădată este o ilustrare a realității cotidiene - a singurătății în doi, dar și a dorinței de regăsire și întregire prin el sau ea într-o poveste nemuritoare de iubire. Ne vorbește despre fiecare dintre noi așezați de Soartă, Destin, Dumnezeu în fata iubirii și a neiubirii. Ne vorbește despre singurătate, doi și mai ales despre amintirea a ceea ce cândva a însemnat apropiere, tandrețe și promisiunea unei iubiri eterne. Dialogul celor doi peste 11 ani de rutină, rugină și oboseală fizică dar și sufletească este presărat cu un comic de situație inevitabil într-un cuplu în care efervescența vieții și a iubirii s-a stins ca un vulcan, s-a destrămat ca o pânză de păianjen. Rămâne însă posibilitatea regăsirii și a recompunerii acelor bucăți de suflet și de sentimente care să depășească limita umană și să contrazică vocea Destinului. Dacă cele două personaje Vlad și Natali pot depăși condiționarea vieții printr-o simplă îmbrățișare și un Te Iubesc... rămâne de văzut”, spune Lorena-Petronela Chiribuță.

Biletele se pot cumpăra de la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 – 21:00, dar și de la Casa Tineretului, de marți până vineri de la ora  12:00 până la ora 16:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 16:00 până la 18:00.

De asemenea, se mai pot cumpăra și on-line de pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
284

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
705

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
647

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...