"Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la criza actuală de sânge cu care se confruntă România și să întindem o mână de ajutor semenilor noștri care trec prin momente dificile ale vieții lor. Nădăjduim că gestul nostru va fi urmat și de către elevii celorlalte seminarii teologice ale Arhiepiscopiei Iașilor pentru a oferi astfel un exemplu demn de urmat și altor tineri, determinându-i să devină sensibili la suferința aproapelui. Un bun exemplu dovedit științific care se poate aduce pentru a motiva pe tineri să doneze sânge este că, din cantitatea de sânge donată o singură dată, se pot extrage elementele care pot salva viețile a trei pacienți", precizează pr. Gabriel Ţifrea, coordonatorul proiectului.

Proiectul, care se va desfășura pe parcursul acestui an școlar, îşi propune astfel, într-o primă etapă, să informeze şi să motiveze tinerii să participe la donarea benevolă de sânge și să cultive spiritul voluntar. În a două etapă, folosindu-se de bonurile valorice obținute, elevii seminariști vor întreprinde acțiuni filantropice la un cămin de bătrâni și la un centru de plasament din Botoșani. În acest mod mesajul pozitiv al proiectului va fi răspândit în familiile lor și printre elevii din clasele neimplicate.
"Am avut deosebita onoare de a o avea printre noi pe doamna doctor Temneanu Paraschiva de la Centrul de transfuzii Botoșani, căreia îi mulțumim pentru sprijinul acordat", menţionează coordonatorul proiectului, Pr. Țifrea Gabriel.

