Prichindeii sunt așteptați în sala de spectacole a Teatrului „Vasilache”. Zi specială pentru teatrul botoșănean: Împlinește 68 de ani

Prichindeii sunt așteptați astăzi, sâmbătă, 1 mai 2021, de la ora 11:00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” pentru a viziona un spectacol care a făcut tradiție la Botoșani, spre încântarea celor mici. În plus, este o zi aniversară pentru Teatrul „Vasilache”

Este vorba de „Punguța cu doi bani”, în regia artistică realizată de Valentin Dobrescu, cu o scenografie aparţinând lui Mihai Pastramagiu pe muzica compusă de Alin Macovei Moraru.

Spectacolul este recomandat copiilor peste 3 ani iar mult îndrăgita poveste a moşului ce poftea la ouă, şi dârzenia cocoşului care reuşeşte să adune avere pentru stăpânul lui, este însuflețită de actorii Anamaria Chelaru, Alin Gheorghiu, Renata Voloşcu, Adelina Cojocariu, Marius Rusu, Florin Iftode.

Ca întotdeauna, povestea are un final neaşteptat. Cum va recupera cocoşul punguţa cu doi bani rămâne să aflaţi vizionând spectacolul.

Preţul unui bilet 12 lei și au fost puse în vânzare la locul desfăşurării spectacolului. Intrarea la spectacol se face cu o oră înaintea începerii acestuia. Numărul maxim de locuri în sala Teatrului „Vasilache” este de 84, dacă rata de incidență în municipiul Botoșani este sub 1,50 ‰ de locuitori. Nu se fac rezervări la spectacolele organizate la sediu, locurile se alocă în ordinea sosirii spectatorilor, respectiv a intrării acestora în sală.

Spectatorul prin achiziţionarea biletului de intrare la spectacol acceptă condiţiile de desfăşurare a acestuia, respectiv: măsurarea temperaturii, portul măştii, precum şi respectarea distanţării sociale.

Cei care vor ajunge astăzi la Teatrul „Vasilache” trebuie să știe că le va călca pragul într-o zi cu totul specială, pentru că este ziua de “naștere” a teatrului de la Botoșani.

În 1 mai 1953 în oraşul Botoşani ia viață Teatrul de Stat de Păpuşi, prin Decizia nr. 153 a Comitetului Executiv al Sfatului Popular al oraşului Botoşani. La început s-a numit, în nota epocii, „Cravata Roşie”, dar din anul 1973, teatrul a preluat numele unei cunoscute păpuşi româneşti, „Vasilache”, iar din anul 2008 Teatrul de păpuşi „Vasilache” capătă o nouă identitate numindu-se Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache”.

Despre calitatea prestaţiilor păpuşarilor Teatrului „Vasilache” aduc mărturie numărul impresionant de spectacole şi spectatori, turneele din ţară şi din zece state europene dar şi cele peste 60 de premii şi distincţii câştigate la festivalurile organizate de teatre de profil, româneşti sau de peste hotare.

Timp de 68 de ani teatrul a avut şi are un rol activ în comunitate, în educarea copiilor şi a tinerilor, oferind acestora şansa să acumuleze cunoştinţe despre personaje, opere, autori și evenimente, astfel ajungându-se la o îmbogăţire importantă a culturii generale a copilului, respectiv a viitorului tânăr  și chiar definindu-se generații.

“Cu această ocazie, dorim să mulțumim tuturor celor care prin munca depusă și dăruirea de care au dat dovadă au contribuit în mod direct la existența dar și la evoluția îndrăgitului teatru pentru copii și tineret. Totodată dorim să mulțumim şi noii generații de actori care au preluat cele mai bune practici de la actorii experimentați si le-au împletit frumos cu experiența și cunoștințele proprii.

Cu toate că vremurile dificile în care trăim cauzate de epidemia pandemică ne fac să fim de cele mai multe ori departe de scenă, departe de voi,  am încercat mereu să vă fim aproape așa că, după cum bine știți, acum vă aducem spectacole la voi acasă on-line. 

Teatrul cu păpuși, cu actori și păpuși este mai mult decât spectacol! Este viață, este miracol, este despre bucuria de a schimba lumea din jurul nostru atât pentru cei mici cât și pentru cei mari, atât pentru cei tineri cât și pentru cei în vârstă, prin puterea păpușilor de a transpune prin jocul lor o lume dincolo de realitate. Este despre emoția actorului din spatele păpușii dar și despre bucuria spectatorului.

În ceas aniversar ne bucurăm de prezenţa voastră, copii, părinţi, bunici și dorim să vă mulțumim pentru că ne-ați fost mereu alături!”, au explicat pe pagina de socializare artiștii teatrului botoșănean.

 

Spune-ne opinia ta