Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” se va decerna pe 15 iunie

Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” se va decerna pe 15 iunie

Evenimentul privind acordarea Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia va fi reluat, organizarea fiind realizată într-o formulă partenerială între Primăria Municipiului Botoșani, Uniunea Scriitorilor din România (USR) și Fundația Culturală Hyperion – Caiete Botoșănene.

În urma mai multor discuții ale părților implicate, s-a convenit asupra unor acțiuni comune privind organizarea evenimentului cultural.

În acest an, festivitățile vor avea loc pe data de 15 iunie, urmând ca de anul viitor, Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia să fie decernat, ca de obicei, în luna ianuarie.  

Procedura de selecție a poeților nominalizați și de desemnare a laureatului va fi identică edițiilor anterioare.

Juriul de desemnare a laureatului va fi format din 4 membri propuși de Uniunea Scriitorilor din România, 2 membri propuși de Fundația Culturală Hyperion – Caiete Botoșănene și un membru propus de Primăria Municipiului Botoșani.

Laureatul va primi, prin hotărâre de Consiliul Local, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani și un premiu finanțat de municipalitate, în valoare de 25.000 de lei, indexat anual în funcție de rata cumulată a inflației.

Cu sprijinul municipalității, va fi alcătuită o antologie din creațiile poetului premiat, prezentată la festivitatea organizată anul următor.

Primăria Municipiului Botoșani va asigura cheltuielile pentru deplasarea și cazarea membrilor juriului și a poeților nominalizați și va asigura condițiile pentru desfășurarea ceremoniei.

(Comunicat de Primăria municipiului Botoșani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
36

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
59

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
14

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...