Premieră oferită de actorii Teatrului „Eminescu”. O piesă despre nevoia de curaj

Premieră oferită de actorii Teatrului „Eminescu”. O piesă despre nevoia de curaj

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani invită sâmbătă, 27 iunie, de la ora 19:00, la Amfiteatru din Parcul de Agrement „Cornișa”, unde se va juca în premieră piesa „Întoarcerea de acasă”, de Ștefan Caraman, cu Andreea Moțcu. Regia artistică este semnată de către Silvia Răileanu, scenografia de Mihai Pastramagiu.

Vocea autorului este asigurată de către Bogdan Horga.

O piesă despre nevoia de curaj

Născută în Basarabia, școlită întru teatru la Chișinău – specialitatea – regie teatru – Silvia Răileanu a și împlinit 18 ani de când se află în Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani.

Silvia Răileanu face parte din categoria – nu prea numeroasă, din  păcate – a celor care mereu au ceva important de spus. Cu o expresie la modă acum, Silvia Răileanu este o… neliniștită! Se înțelege, în sensul bun al lucrurilor.

De când cu pandemia, Silvia Răileanu a și gândit un antidot, mă rog, un „vaccin” care, cel puțin în cazul ei, dă rezultate bune. Silvia a „construit” încă un spectacol. Un spectacol după toate regulile vremii: cu actori puțini la număr, un spectacol care să poată fi jucat oriunde, bineînțeles, cu spectatori distanțați fizic”, a explicat Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”.

Ce ne „spune” Silvia Răileanu în acest rând?

Dacă ne deosebește ceva ca oameni, acel „ceva” este curajul! Curajul de a povesti, de a împărtăși… exact așa cum ai devenit după întâmplări sau întâlniri mai mult sau mai puțin fericite… Curajul de a-ți trăi viața, până la urmă, frumoasă și urâtă în același timp, tandră și cinică… Dar viață! În concluzie, trăiți-vă viața așa cum e! Curaj!”

Prețul unui bilet este de 15 lei. Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510970 (program: 10.00 – 18.00, de marți până vineri. Duminică, de la ora 17:00 la Amfiteatrul de la Cornișa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Turism pe două roți la Botoșani: Cele mai bune trasee pentru cicliști

astăzi, 12:02
226

Judeţul Botoşani se dovedeşte a fi foarte ofertant pentru pasionaţii de mountain bike sau efectiv de plimbări cu bicicleta în natură. Dispune de trasee foarte pitoreşti, cu natură sălba...

Profesorii de matematică de la un renumit colegiu din Botoșani, ajutați să-și facă orele mai plăcute

astăzi, 10:29
244

Două discipline care au şi foarte multe dar şi foarte puţin în comun pot fi îmbinate printr-o fericită combinaţie numită „progmatică” astfel încât elevilor ...

Loc de dat cu…EPIGRAMA (150)

astăzi, 09:00
134

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:Al. D. Funduianu: Iată-te  ajuns,  cu acest generos ”Loc de dat cu… epigrama”,  la borna...