Post în cadrul Centrului de Creație câștigat prin concurs de una dintre "Fetele de la Botoșani"!

Post în cadrul Centrului de Creație câștigat prin concurs de una dintre "Fetele de la Botoșani"!

La începutul acestei săptămâni s-a desfășurat concursul pentru ocuparea postului de referent - compartimentul Literatură și Teatru Popular, în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Singurul candidat înscris în competiție a fost Iustina Irimia-Cenușă, în urma celor două probe - scris și interviu - ea fiind declarată admisă. 

Iustina Irimia-Cenușă a obținut 97 de puncte la proba scrisă și 100 de puncte la interviu, rezultând un punctaj final de 98,5 puncte. 

Printre atribuțiile pe care le va avea Iustina Irimia-Cenușă figurează, conform fișei postului: organizarea de programe și proiecte culturale, colaborarea cu toți creatorii de literatură orală și scrisă, teatru popular, șefi de cenacluri, instructori ai formațiilor de teatru, cercetează, conservă și valorifică creațiile populare, identifică noi creatori de lietratură populară și cultă și îi promovează în cadrul acțiunilor aferente proiectelor culturale ale instituției etc. 

Iustina Irimia-Cenușă a absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Botoșani, apoi a urmat cursurile Facultăţii de Litere a Universității "Al. I. Cuza" din Iași, în anul 2012, specializarea Română-Engleză, și Masterul în Lingvistică generală și românească, doi ani mai târziu. La 13 a absolvit Școala Populară de Arte din Botoșani, la secția Canto Popular (prof. Maria Tronciu și Dan Doboș).

Este una dintre artistele care formează grupul "Fetele de la Botoșani", foarte cunoscut la nivel local și național.

Până în luna noiembrie a acestui an, postul de referent - Literatură și Teatru a fost ocupat de scriitorul Gellu Dorian.

 

Spune-ne opinia ta