Pe 16 decembrie se deschide la Botoșani prima ediție a Târgului de Crăciun

Pe 16 decembrie se deschide la Botoșani prima ediție a Târgului de Crăciun

În perioada 16 – 18 decembrie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, având ca parteneri Primăria Municipiului Botoșani, organizează Târgul de Crăciun.

Crăciunul sau Nașterea Domnului Iisus Hristos este o sărbătoare creștină care se celebrează pe 25 decembrie. Sărbătoarea aduce timpul sacru, încurajând omul la gânduri și fapte bune chiar dacă are o ordine stabilită în calendar, ea reprezintă și o oprire, adică un punct terminus, fiind ziua în care omul nu desfășoară activități, nu face în zi de sărbătoare, ceea ce face în zilele lucrătoare.

Sărbătorile Crăciunului sunt așteptate cu multă bucurie, adunând în jurul lor, în același timp momente și comportamente ritualice, magice și religioase.

Condiții de participare:

a) Miniexpozițiile meșterilor populari și ale artizanilor în privința dezvoltării laturii decorative trebuie să păstreze limitele bunului gust. Instituția se detașează de rațiunile pur comerciale dorind să promoveze creațiile meșteșugărești sau handmade;

b) Materialele folosite să nu inducă ideea de neglijență și de lipsă a plasticității. Nu se recomandă pictarea pe vase, globuri, etc. în manieră grotescă și nici împodobirea altor produse cu fel de fel de abțibilduri din comerț.

c) Producătorii locali, agenții economici cu produse alimentare și băuturi preparate, preambalate, gata de vânzare (ex. brânzeturi, turtă dulce, cârnați, etc.) vor deține toate avizele/acordurile necesare activității. În caz contrar aceștia vor suporta consecințele nerespectării celor amintite.

d) Se interzice prepararea în aer liber a tuturor sortimentelor culinare (mici, grătar, frigărui, etc.)

e) Se va respecta orarul de funcționare anunțat de către organizatori.

Târgul de Crăciun se va organiza în Parcul „Mihai Eminescu”, în perioada 16 – 18 decembrie 2022.

Organizatorii vor verifica înaintea deschiderii expozițiile cu vânzare ale meșterilor, artizanilor și producătorilor locali. Participanții vor fi repartizați doar de organizatorii desemnați de instituție în limita numărului de căbănuțe și corturi pe care aceștia le au la dispoziție. De asemenea, participanții care vor aduce propriile corturi au datoria, înainte de a le amplasa, să întrebe organizatorii unde au fost repartizați. Organizatorii vor asigura masa de prânz pe toată durata târgului. Numărul participanților la această manifestare poate fi limitat din cauza mijloacelor de expunere insuficiente.

Deschiderea oficială este programată în ziua de 16 decembrie 2022. Pentru informații suplimentare ne puteți scrie la adresa de e-mail: etnografie@centrulcreatieibt.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
271

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
700

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
641

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...