Manifestări de comemorare a 82 de ani de la trecerea în neființă a istoricului Nicolae Iorga

Manifestări de comemorare a 82 de ani de la trecerea în neființă a istoricului Nicolae Iorga

Muzeul Judeţean din Botoşani organizează, în zilele de 25 şi 26 noiembrie 2022, comemorarea a 82 de ani de la trecerea în eternitate a lui Nicolae Iorga.

Astfel, vineri, 25 noiembrie 2022, începând cu ora 09:00, la Casa Memorială ,,Nicolae Iorga” din Botoşani vor avea loc depuneri de flori la bustul istoricului, operă a sculptorului Oscar Han, în 1923, dar și un program artistic susținut de corul Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” din Botoșani, dirijat de prof. Laurențiu Palade.

Va avea loc, de altfel, vernisajul expoziției foto-documentare Nicolae Iorga și cursurile de vară de la Vălenii de Munte (1939-1940), Nicolae Iorga - conferinţe radiofonice (audiţii), iar sâmbătă, 26 noiembrie 2022, începând cu ora 11:30, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoșani va avea loc o slujbă de pomenire.

Manifestările sunt organizate în colaborare cu Parohia ,,Sf. Ioan Botezătorul” din Botoşani și Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Sute de oameni prezenți la înmormântarea Danielei Șfaițer pentru a o conduce pe ultimul drum (video)

Joi, 8 Decembrie 2022
4798

Sute de oameni au fost prezenți, joi, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Vorona, pentru a-și lua rămas bun de la Daniela Șfaițer, soția deținător...

Pompieri instruiți cum să intervină la accidentele în care sunt implicate mașini electrice sau care i-au foc în mers (fotogalerie)

Miercuri, 7 Decembrie 2022
261

Pompierii trebuie să țină pasul cu noua tehnologie, pentru reușita misiunilor încredințate și pentru a se întoarce sănătoși la familiile lor. Intervențiile la accidentele î...

Meteorologii au prelungit codul galben de ceață până la ora 23:00

Miercuri, 7 Decembrie 2022
150

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit codul galben de ceață până la ora 23:00. Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, se va reduce vizibilitatea sub ...