Pasionații de fotografii în natură se reunesc la Dorohoi la expoziția „Naturopolis”!

Expoziția își propune să exploreze și să celebreze conexiunea dintre om și natură în mediul urban, evidențiind adaptarea vieții sălbatice și subliniind importanța conservării mediului.

Muzeul Județean Botoșani invită cetățenii să viziteze expoziția Concursului de Fotografie de Natură Urbană „Naturopolis”, ediția 2023. Evenimentul a captat atenția pasionaților de fotografie de natură din întreaga țară, sub motto-ul „Natura de lângă noi”.

Expoziția de fotografie „Naturopolis”, care reunește operele finaliste ale concursului, va fi deschisă publicului într-un cadru deosebit, la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, în perioada 15 martie – 31 mai 2024. Expoziția își propune să exploreze și să celebreze conexiunea dintre om și natură în mediul urban, evidențiind adaptarea vieții sălbatice și subliniind importanța conservării mediului.

Concursul, organizat de FORONA (Organizația Fotografilor de Natură din România), în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, a avut ca scop aducerea în prim-plan a frumuseții și diversității naturii din mediul antropizat.

Scopul său a fost să ilustreze adaptarea animalelor și plantelor sălbatice într-un mediu antropic, încurajând participanții să surprindă aspectele benefice ale conviețuirii omului cu viețuitoarele sălbatice în zonele locuite.

Evenimentul a beneficiat de sprijinul generos al partenerilor precum Grupul Milvus, Nikon România, F64, Propark – Fundația pentru Arii Protejate, Rețeaua pentru Natură Urbană, Asociația România Sălbatică și Societatea Ornitologică Română (SOR), fapt pentru care exprimăm recunoștința noastră.

Prin intermediul proiectului „Naturopolis”, organizatorii au invitat comunitatea să exploreze și să celebreze frumusețea naturii de lângă noi în inima mediului urban. Expoziția reprezintă un continuu apel la conștientizarea importanței protejării naturii în comunitățile noastre.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii, invitați la sărbătoarea de 10 ani a Clubului Toastmasters!

astăzi, 11:40

Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Eveniment...

Părintele Negoiță, despre cum se face corect o pomană pentru morți. „Puțin, cu suflet și e destul!”

astăzi, 10:49

Preotul Paul Iulius Negoita a abordat semnificația pomenilor făcute pentru persoanele decedate, subliniind că acestea nu sunt destinate să „hrănească” fizic morții, ci sunt mai degr...

Iftime schimbă un titular la FC Botoșani, chiar înainte de meciul cu Rapid!

astăzi, 09:49

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a anunțat că portarul Eduard Pap (30 de ani) va fi înlocuit. În urmă cu mai puțin de o săptămână, FC Botoșani a anunțat ofici...