Participanţi din Ucraina la Târgul Meşterilor Populari organizat în municipiul Botoșani

Meşteri populari din Ucraina vor lua parte, începând de vineri, la cea de-a XV-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari, care va avea loc în municipiul Botoşani, a declarat directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Botoşani, Iustina Irimia.

Potrivit sursei citate, meşteşugarii ucraineni provin din regiunea Cernăuţi şi vor prezenta publicului din Botoşani ceramică şi cusături tradiţionale din comunitatea românească din Ucraina, scrie Agerpres.

Târgul organizat de CJCPCT se va desfăşura pe Pietonalul Unirii în perioada 29 aprilie - 1 mai 2022, iar deschiderea oficială va avea loc vineri la prânz.

La eveniment vor mai lua parte meşteri populari din judeţele Botoşani, Iaşi, Suceava, Neamţ, Harghita, Covasna, Vâlcea şi Mureş, dar şi din Republica Moldova.

Pe parcursul celor trei zile de desfăşurare a târgului vor fi momente artistice susţinute de tinere talente ale muzicii populare botoşănene, ateliere demonstrative, expoziţia de tablouri Gheorghe Axintioaie, expoziţii de meşteşuguri tradiţionale, expoziţii de icoane pe sticlă şi lemn, de sculptură în lemn şi de artă plastică.

Manifestarea are ca obiectiv valorificarea şi promovarea meşteşugurilor tradiţionale autentice, care aparţin culturii populare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani: Atenție la vinul aflat în proces de fermentare!

astăzi, 15:45

Odată cu venirea toamnei și după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul în gospodării. În condițiile în care acesta nu este depozitat în spații cores...

Pași importanți pentru reabilitarea și modernizarea Stadionului Municipal din Botoșani! (foto)

astăzi, 15:18

Coordonată de primarul Cosmin Andrei, o delegație a municipalității a participat, marți,la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), la o ședință pre – CT...

Studenții vor avea reducere de 90% la călătoria cu trenul și în acest an universitar!

astăzi, 14:14

În contextul începerii anului universitar 2024 - 2025, CFR Călători reamintește că studenții în vârstă de până la 30 de ani, înscriși într-o formă de...