Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

Născut în urmă cu 49 de ani într-un sătuc din județul Botoșani, părintele și-a închinat viața lui Dumnezeu, intrând ca frate în Mănăstirea Cozancea la doar 14 ani.

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

   Foto: Mănăstirea Cernica

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi somnul de veci la Biserica ”Sf. Nicolae” a Mănăstirii Cernica.

Trecut la cele veșnice la doar 49 de ani, părintele ieromonah Ioachim Enea s-a născut în data de 20 februarie 1975, în satul Cerchejeni, comuna Blândești, județul Botoșani, din părinții Gheorghe și Paraschiva, primind la botez numele de Ioan. A avut o soră geamană Maria și alți 6 frați, dintre care unul ajunge tot ieromonah.

A urmat curusurile școlii primare și gimnaziale în satul natal. După terminarea gimnaziului, intră ca frate la Mănăstirea Cozancea din Botoșani, la vârsta de 14 ani. La 20 de ani este călugărit de catre Părintele Stareț Iosif Grigore primind numele de Ioachim.

Satisface stagiul militar între anii 1996-1997, fiind încorporat la Botoșani și detașat la București.

După depunerea jurământului militar, a fost repartizat în dispozitiv ca jandarm la Patriarhie, aici rânduind Dumnezeu să ia binecuvântare de la vrednicul de pomenire Patriarhul Teoctist.

În urma întâlnirii, Patriarhul Teoctist l-a solicitat ca intendent.

În perioada de activitate desfășurată la Patriarhie, a definitivat studiile în cadrul seminarului Teologic de la Mănăstirea Cernica, mai apoi absolvind Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești.

În anul 2007, este hirotonit ieromonah de catre Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, pe atunci episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pe seama Mănăstirii Cernica.

De atunci și până la trecerea în veșnicie a fost sub ascultarea de econom al mănăstirii.

S-a stins luni, 15 aprilie 2024, la vârsta de 49 de ani.

”Îți mulțumim pentru ghidarea ta blândă!”

Plecarea la ceruri a părintelui Ioachim a adus multă întristare în rândul credincioșilor.



”A sosit momentul să-ți spunem adio, dar amintirile noastre și învățăturile tale vor rămâne mereu vii în inimile noastre. Îți mulțumim pentru ghidarea ta blândă, pentru înțelepciunea și bunătatea pe care le-ai împărtășit mereu. Cu toate că nu mai ești fizic printre noi, ne simțim norocoși să te fi avut ca părinte duhovnicesc. Vei rămâne mereu în amintirile și rugăciunile noastre. Odihnește-te în pace și să te bucuri de prezența divină pe care ai slujit-o atât de devotat. Cu dragoste și recunoștință”, sunt cuvintele transmise de o familie de creștini.

”Cu adâncă tristețe și regret, îmi exprim profundul meu sentiment de pierdere în urma trecerii în veșnicie a Părintelui Ioachim. Cuvintele sunt neputincioase în fața unei asemenea pierderi, iar inima mea este cuprinsă de durere la gândul că am pierdut un părinte spiritual atât de iubit și de înțelept. În rugăciunile noastre, ne vom aminti mereu de dvs. și vom păstra în inimile noastre cuvintele și sfaturile înțelepte pe care ni le-ați împărtășit. Sunteți acum alături de Tatăl, în ceata sfinților, iar amintirea dvs. rămâne veșnic în viețile noastre”, scriu alți credincioși.

Veșnică să-i fie pomenirea!




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev din Botoșani distins cu Premiul I la etapa națională a Olimpiadei de Franceză! (Foto)

astăzi, 08:34
87

Vladimir Cotruță, elev in clasa a X-a bilingv franceză la Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani, a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Nu este...

Sancțiune dură pentru dinamovistul care l-a accidentat pe Romario Benzar!

astăzi, 08:16
169

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a anunțat marți o serie de sancțiuni disciplinare, printre care cea mai severă a fost dictată dinamovistului Hakim Djamel Abdallah....

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Proroc Ieremia; Sf. Cuv. Mc. Eftimie, Ignatie și Acachie

astăzi, 08:00
17

Sfântul Proroc Ieremia era din Anatot, cetatea preoţilor, în partea lui Veniamin, cetate departe de Ierusalim ca la trei mile.Tatăl său se numea Helchie şi era mai marele preoţilo...