PARINTELE APOSTOAIE: Un copil e un inger lasat de Dumnezeu in familia noastra!

PARINTELE APOSTOAIE: Un copil e un inger lasat de Dumnezeu in familia noastra!
Sute de botosaneni, printre care zeci de copii, au participat duminica la Sfanta Liturghie de la Biserica Vovidenia din Botosani, la finalul careia s-a savarsit un Te Deum inchinat elevilor, profesorilor si parintilor care incepand de luni, 13 septembrie, pasesc intr-un nou an scolar.

In predica sa, Parintele Partenie Apostoaie, parohul Bisericii Vovidenia, a amintit despre responsabilitatea pe care o au profesorii fata de societate, dar si despre menirea parintilor si rostul copiilor in viata noastra. Totodata, parintii au fost sfatuiti sa constientizeze importanta exemplului personal in educatia propriilor copii, in special in cazul adolescentilor aflati la varste critice.

"Sa ne rugam, dragi parinti si profesori, sa ne deschida Dumnezeu mintea si gandurile, sa ne dea putere si intelepciune pentru a creste acesti copii frumosi lasati de Dumnezeu. Asa cum spunea Parintele Patriarh al Constantinopolului, Bartolomeu, ultima ramasita a Raiului de demult pe care l-am pierdut prin Adam nu o mai gasim decat in inocenta si naivitatea copiilor. Copiii ne mai aduc aminte ca am avut un Rai. Iata la ce trebuie sa lucram noi, parintii, profesorii. Pentru aceste ramasite ale Raiului, ca sa ii educam, creste, povatui asa cum trebuie.
Este o mare responsabilitate nu numai inaintea oamenilor, a familiilor din care provin copiii, inaintea societatii, dar mai presus inaintea lui Dumnezeu. Un copil e un inger lasat de Dumnezeu in familia noastra, un inger pe care Dumnezeu ni l-a daruit. Depinde de noi ce facem ca sa pastram aceasta calitate ingereasca pe tot parcursul vietii si sa il daruim lui Dumnezeu ca dar.
Nu ii lasati pe copii sa se amageasca cu bunatatile lumii si sa isi vanda sufletul pe te miri ce!
Dragi profesori, pe langa romana, chimie, sport, vorbiti-le copiilor macar cinci minute intr-o luna despre Hristos. Si puteti face extrem de mult. El vede ca si profesorii la scoala vorbesc cu Dumnezeu si este important.
Sa rugam pe Mantuitorul sa avem puterea de a-l marturisi pe Hristos in fata copiilor, intelepciunea de a-i creste pe cei tineri in Duhul Sfant.
Sa rugam pe Hristos, pe Maica Domnului, sa avem intelepciune si putere sa crestem acesti copii, pentru ca vor fi cei care ne vor pomeni, cei care vor conduce destinele si batranetile noastre", a spus Parintele Partenie Apostoaie.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
777

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
300

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...