PARINTELE APOSTOAIE: Un copil e un inger lasat de Dumnezeu in familia noastra!

PARINTELE APOSTOAIE: Un copil e un inger lasat de Dumnezeu in familia noastra!
Sute de botosaneni, printre care zeci de copii, au participat duminica la Sfanta Liturghie de la Biserica Vovidenia din Botosani, la finalul careia s-a savarsit un Te Deum inchinat elevilor, profesorilor si parintilor care incepand de luni, 13 septembrie, pasesc intr-un nou an scolar.

In predica sa, Parintele Partenie Apostoaie, parohul Bisericii Vovidenia, a amintit despre responsabilitatea pe care o au profesorii fata de societate, dar si despre menirea parintilor si rostul copiilor in viata noastra. Totodata, parintii au fost sfatuiti sa constientizeze importanta exemplului personal in educatia propriilor copii, in special in cazul adolescentilor aflati la varste critice.

"Sa ne rugam, dragi parinti si profesori, sa ne deschida Dumnezeu mintea si gandurile, sa ne dea putere si intelepciune pentru a creste acesti copii frumosi lasati de Dumnezeu. Asa cum spunea Parintele Patriarh al Constantinopolului, Bartolomeu, ultima ramasita a Raiului de demult pe care l-am pierdut prin Adam nu o mai gasim decat in inocenta si naivitatea copiilor. Copiii ne mai aduc aminte ca am avut un Rai. Iata la ce trebuie sa lucram noi, parintii, profesorii. Pentru aceste ramasite ale Raiului, ca sa ii educam, creste, povatui asa cum trebuie.
Este o mare responsabilitate nu numai inaintea oamenilor, a familiilor din care provin copiii, inaintea societatii, dar mai presus inaintea lui Dumnezeu. Un copil e un inger lasat de Dumnezeu in familia noastra, un inger pe care Dumnezeu ni l-a daruit. Depinde de noi ce facem ca sa pastram aceasta calitate ingereasca pe tot parcursul vietii si sa il daruim lui Dumnezeu ca dar.
Nu ii lasati pe copii sa se amageasca cu bunatatile lumii si sa isi vanda sufletul pe te miri ce!
Dragi profesori, pe langa romana, chimie, sport, vorbiti-le copiilor macar cinci minute intr-o luna despre Hristos. Si puteti face extrem de mult. El vede ca si profesorii la scoala vorbesc cu Dumnezeu si este important.
Sa rugam pe Mantuitorul sa avem puterea de a-l marturisi pe Hristos in fata copiilor, intelepciunea de a-i creste pe cei tineri in Duhul Sfant.
Sa rugam pe Hristos, pe Maica Domnului, sa avem intelepciune si putere sa crestem acesti copii, pentru ca vor fi cei care ne vor pomeni, cei care vor conduce destinele si batranetile noastre", a spus Parintele Partenie Apostoaie.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
16

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...

„Învățăm să reciclăm”. Copii învățați de șeful Gărzii de Mediu să recicleze selectiv (Foto)

astăzi, 09:38
26

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești, coordonați de director prof. Chitic Mihaela, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat la activitatea „&I...

Dan Șlincu, PSD: Șapte oferte pentru construirea noului pod peste Siret de la Vârfu Câmpului

astăzi, 09:25
32

Comisia de achiziție din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început procesul de analiză a celor șapte oferte depuse în cadrul licitației pe...