Cultură

Iustina Irimia își lansează primul album de colinde printr-un concert caritabil dedicat copiilor Alexandrei Ivanov!

Sunday, 19 November 2023

Pe 7 decembrie 2023, de la ora 18.00, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor Botoșani vor răsuna din nou colindele!

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (276)

Sunday, 19 November 2023

O rubrică de prof. GEORGICĂ MANOLE, scriitor, epigramist.

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Proroc Avdie; Sf. Mc. Varlaam

Sunday, 19 November 2023

Prorocul Avdie este amintit în Sfânta Scriptură, scrierea sa fiind cea mai scurtă din tot Vechiul Testament, aflată între cartea prorocului Ioil şi a prorocului Iona.

Conferințe în parohiile din județul Botoșani, în săptămâna 19-25 noiembrie

Saturday, 18 November 2023

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a făcut publice evenimente care vor avea loc în Arhiepiscopia Iaşilor, în perioada 19-25 noiembrie 2023.

Imagini feerice din Botoșani. Prima zăpadă la Mănăstirea Gorovei - Foto

Saturday, 18 November 2023

Albul zăpezii acoperă, de la o oră la alta, sate și orașe, case și blocuri, mănăstiri și școli. Drumurile sunt din ce în ce mai dificil de parcurs, însă bucuria primei ninsori d...

Biserica din micul sat Agafton are nevoie de ajutorul credincioșilor. ”Avem încredere că vom reuşi, Maica Domnului nu ne lasă” – Foto

Saturday, 18 November 2023

Ajuns la Agafton din 2017, preotul Florin Istrate pune pe seama ajutorului divin şi a celui omenesc o mulţime de realizări.

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Platon, Roman şi Zaheu

Saturday, 18 November 2023

Sfântul Mucenic Platon (†302) era din ţara Galatiei, din cetatea Ancira, frate cu mucenicul Antioh, născut din părinţi creştini, şi crescut în dreapta credinţă.

La Botoșani, Guvernanții închid, oamenii de afaceri ”salvează”. ”Mizăm pe un record de peste 1000 de participanți!”

Friday, 17 November 2023

Atașamentul față de adevăratele valori ale poporului nostru, dragostea pentru locurile natale, dar mai ales bucuria pe care astfel de evenimente o revarsă asupra comunității sunt doar cât...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ier. Grigorie Taumaturgul, Episcopul Neocezareei, şi Ghenadie, Patriarhul Constantinopolului

Friday, 17 November 2023

Sfântul Grigorie Taumaturgul a trăit în timpul împăratului Aurelian (270-275) şi s-a născut în Neocezareea Pontului, aproape de Armenia, din părinţi bogaţi.

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei

Thursday, 16 November 2023

Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei era evreu de neam şi a fost unul din cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos.

Un bilet pentru doi la Teatrul „Mihai Eminescu”

Wednesday, 15 November 2023

Reprezentanții instituției de cultură vin cu o ofertă specială pentru botoșăneni, aniversând 18 ani de la punerea în scenă a unui spectacol iubit de cetățeni.

La mulți ani, Elena Cardaș! ”Înainte de cuvinte”, cu inima în palme, medicul care se salvează pe sine pentru a ajuta și pe alții!

Wednesday, 15 November 2023

Elena Cardaș este medic și scriitor, este omul care a știut întotdeauna să se așeze în fața propriului destin pentru a-și trăi cu luciditate faptele și pentru o înțelegere ...