Oaspeti din tot judetul la Teatrul Vasilache Botosani! - GALERIE FOTO

Oaspeti din tot judetul la Teatrul Vasilache Botosani! - GALERIE FOTO
Teatru la oras! Sute de copii din satele judetului traiesc, de cateva saptamani, mirajul papusilor si al teatrului… la el acasa. Ochii par ca nu reusesc sa mai cuprinda frumusetea spectacolelor, inimile bat la unison odata cu marionetele de pe scena, iar bucuria de final, cand au loc adevarate "sedinte foto", nu are seaman!

Copiii se imprietenesc cu papusile, iar atmosfera de calda armonie in care actorii se amesteca printre copii le va asigura micutilor o amintire pe care sigur o vor pastra cu drag in albumul vietii lor.
  
Povestea – pentru ca tinde sa devina o poveste – a inceput la Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, unde, in virtutea unei bune colaborari cu Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache, a luat nastere un proiect care aduce in prim-plan copiii din satele judetului.



Protocolul prevede organizarea si desfasurarea Campaniei judetene de promovare a teatrului de papusi in randul copiilor din mediul rural/medii defavorizate, campanie intitulata "In vizita, cu domnul Goe si Bubico", avand scopul de a consolida cunostintele dobandite in scoala si de a deschide noi orizonturi spre formarea personalitatii elevilor, identificarea elevilor cu potential artistic si formarea unor trupe locale de teatru, alcatuite din acesti elevi.

Actiunea este prevazuta sa se desfasoare timp de opt saptamani, in perioada desfasurarii proiectului cultural "In vizita, cu domnul Goe si Bubico", adica 06.05.- 01.06.2010.

"A fost o surpriza, pentru noi, entuziasmul cu care au reactionat scolile incluse in acest proiect cultural. Multi dintre acesti copii din mediul rural au ocazia pentru prima data sa vada un spectacol de papusi dupa cum, la fel de bine, sunt numerosi printre ei si aceia care vin pentru prima data la Botosani. Ne bucuram ca parteneriatul dintre institutiile noastre, inceput acum cativa ani cu spectacolul itinerant "Pinocchio ramane la scoala?", continua cu succes pe noi coordonate. Speram ca din viitorul an scolar sa dam o noua dimensiune colaborarii noastre prin includerea, intr-un nou proiect comun, a elevilor de liceu", a mentionat inspector scolar general, prof. dr. Ada Alexandrina Macovei.



Reporterul Stiri Botosani a surprins atmosfera din ziua de 26 mai, cand in sala Teatrului Vasilache se aflau copii din scolile Albesti, Lozna, Trusesti, Mihalaseni, Manoleasa, Dobarceni. Emotiile, bucuria, veselia si, mai ales, curiozitatea din ochii elevilor demonstreaza cu asupra de masura eficienta si necesitatea continuarii proiectului, dar mai ales beneficitatea acestui gen de activitati pentru dezvoltarea intelectuala, psihica si afectiva a viitorilor adulti. 

"Mi-a placut spectacolul, ca am vazut si papusi si actori pe scena. Dar cel mai mult mi-a placut la fotografii, cand am primit papusile si ne-am fotografiat cu ele. Actorii au glumit cu noi, sunt foarte draguti", a spus unul dintre micii spectatori inainte de a urca in microbuzul ce avea sa il duca inapoi, in satul sau.
 
Au fost incluse in proiect scoli din Vorona, Mihai Eminescu, Rachiti, Curtesti, Stauceni, Vladeni, Copalau, Cristesti, Corni, Cosula, Tudora, Baluseni, Saveni, Vlasinesti, Dangeni, Stiubieni, Ungureni, Draguseni, Avrameni, Lunca, Sulita, Blandesti, Gorbanesti, Todireni, Hlipiceni, Calarasi, Santa Mare, Trusesti, Albesti, Dobarceni, Mihalaseni, Durnesti, Stefanesti, Romanesti, Ripiceni, Manoleasa,  Roma, Nicseni, Bucecea, Braesti, Vf. Campului, Candesti, Mihaileni, Dersca, Lozna, Dorohoi, Broscauti, Corlateni, Cordareni, Darabani, Hudesti, Concesti, Havarna, Viisoara, Paltinis, Flamanzi, Cotusca, Vorniceni, Cordareni, Corlateni, George Enescu, Ibanesti, Pomarla, Cristinesti, Suharau, Hiliseu Horia, Mitoc, Adaseni, Flamanzi.



Proiectul continua pana pe data de 1 iunie, inclusiv. Transportul elevilor si cadrelor didactice insotitoare, la si de la Teatrul Vasilache, se va face cu microbuzele scolare, prin sprijinul acordat de catre Primarii/Consiliile locale.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
188

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
381

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
109

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...