O piesă de teatru ce îmbină muzica, dansul, bucuria și folclorul, revine pe scena botoșăneană

O piesă de teatru ce îmbină muzica, dansul, bucuria și folclorul, revine pe scena botoșăneană

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de teatru și toți cei care doresc să se relaxeze, în acest sfârșit de săptămână, la Casa Tineretului atât sâmbătă, 10 decembrie, cât și duminică, 11 decembrie, de la ora 18:00 la spectacolul „Bocitoarele vesele” după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Vasilachi. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia și ilustrația muzicală sunt asigurate de Victoria Bucun.

Distribuția este alcătuită din Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Dana Bucătaru, Lidia Uja, Irina Mititelu, Gheorghe Frunză, Narcisa Vornicu, Crenola Muncaciu, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Ella Nistor, Bogdan Muncaciu, Gina Pătraşcu Zamfirache, Ioan Creţescu, Cristina Gheorghe, Dragoş Radu, Lorena-Petronela Chiribuţă, Răzvan Amitroaei, Alexandra Vicol, Anastasia Șoptică și Volin Costin.

„Bocitoarele vesele” este o realizare artistică totală, dar mai ales unicat în România. Este singurul spectacol în care tradiţiile arhaice şi geto-dacii reuşesc să intre în lumea lui Shakespeare.

„Totul a pornit de la o idee din una din piesele lui Shakespeare. Eu am mai făcut încercări de a adapta texte din Shakespeare la legendele noastre, la folclorul nostru. Cunoscând trupa Teatrului „Mihai Eminescu“, mi-am dorit să aduc în prim-plan o echipă de fete care poate trece de la dramatic, de la tragic, aşa cum sunt bocitoarele, la o situaţie comică, plină de viaţă – de unde şi veselia din spectacol. Totul se construieşte pe ideea veşniciei. Liniile de dragoste din opera lui Shakespeare arată tocmai raporturile de dragoste veşnică dintre oameni. Spectacolul este construit cu ecouri care vin de la daci, cu îndeletnicirile lor, cu cântecele lor. Tot ceea ce am moştenit noi din folclor vine tocmai din măreţia acestui popor”, a declarat regizorul Alexandru Vasilachi, managerul Teatrului „Mihai Eminescu”.

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani a participat în data de 25 august 2022 cu spectacolul „Bocitoarele vesele” în regia lui Alexandru Vasilachi la Festivalul Internațional de Arte TRANS/MISSIONS – THREE SEAS INITIATIVE’22 care a avut loc la Rzeszow (Polonia) în perioada 19 - 28.08.2022. Presa din Polonia a descris spectacolul trupei din Botoșani drept „o adevărată explozie de muzică, dans, bucurie și dragoste care a sedus publicul din Rzeszów”.

Durata spectacolului este de 120 minute, cu pauză. Pretul unui bilet este de 30 lei și 15 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului, de marți până vineri, între orele 12:00 – 16:00, iar sâmbătă și duminică între orele 16:00 – 18:00, la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului „Unirea”, de marți până vineri, între orele 08:00 – 21:00, și pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Un tânăr care transporta material lemnos fără documente legale a fost amendat și lăsat fără marfă

astăzi, 13:44
129

Luni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea au oprit pentru control, pe drumul național DN 29 C, în orașul Bucecea, o autoutilitară, condusă de un tânăr, de 30 de ani, c...

Accident soldat cu avarii, provocat de un șofer beat

astăzi, 13:36
207

În cursul zilei de luni, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că pe Calea Națională, din municipiul Botoșani s-a produs un accident r...

Elevii de la Colegiul „A.T. Laurian” au discutat cu jandarmii despre evitarea conflictelor și a bullying-ului în școli în cadrul unui proiect inițiat de doi elevi și o profesoară(fotogalerie)

astăzi, 13:30
157

În această dimineață, jandarmii au dat curs invitației primite de la inițiatorii proiectului ,,Împreună pentru siguranță", doamna profesoară Ana Gabriela Tanasă, elevul Iani...