O nouă expoziție de artă la Memorialul Ipotești

O nouă expoziție de artă la Memorialul Ipotești

Pandemia prelungită și în acest an, a anulat un șir de evenimente, printre care și Ziua Patrimoniului, pe care instituțiile de cultură au marcat-o totuși în mod diferit.

Memorialul Ipotești – Centrul National de Studii „Mihai Eminescu” marchează evenimentul, anul acesta, prin organizarea unei expoziții de artă a pictorului botoșănean Aurel Mocanu Agrippa, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, Aurel Mocanu Agrippa s-a născut pe 24 aprilie 1940 în Botoșani și a absolvit Facultatea de Arte Plastice a Institutului Pedagogic din București în anul 1967, devenind un pictor de marcă al picturii contemporane românești.

A debutat în anul 1968 cu o expoziție în orașul natal. Începând cu 1976 și până în 1998, a fost muzeograf la Oficiul National pentru Documentare și Expoziții de Artă, unde, alături de renumitul critic Mihai Orovei și apreciatul pictor Corneliu Vasilescu, a organizat numeroase și importante evenimente expoziționale.

Activitatea artistică intensă i-a fost răsplătită cu numeroase premii și aprecieri în critica de artă, fiind unul dintre cei mai bine cotați pictori ai vremii sale.

Aurel Mocanu Agrippa s-a stins din viață la numai 60 de ani, pe 25 februarie 2000, în plină forță creatoare, lăsând un gol în arta plastică românească.

„Vernisajul expoziției va avea loc miercuri 24 noiembrie 2021, ora 11:00, în Sala de Expoziții Horia Bernea a Memorialului Ipotești”, se mai arată în comunicat.     

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A început Școala de vară la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani

astăzi, 19:54
130

Luni, 4 iulie, Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani a început cea de-a zecea ediție a Școlii de vară, deschizând porțile pentru 170 de participanți &ici...

Vitamina D în exces poate provoca supradoză și probleme la rinichi. Un bărbat ajuns în spital cu nivel de 7 ori mai mare

astăzi, 19:19
140

Medicii avertizează oamenii să nu ia prea multe suplimente de vitamina D, după ce un bărbat a avut nevoie de 8 zile de îngrijiri în spital pentru că a luat o supradoză, scrie Antena3...

Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente au fost emise până în prezent

astăzi, 19:09
518

Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde au fost emise până miercuri, 6 iulie, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor ...