O nouă expoziție de artă la Memorialul Ipotești

O nouă expoziție de artă la Memorialul Ipotești

Pandemia prelungită și în acest an, a anulat un șir de evenimente, printre care și Ziua Patrimoniului, pe care instituțiile de cultură au marcat-o totuși în mod diferit.

Memorialul Ipotești – Centrul National de Studii „Mihai Eminescu” marchează evenimentul, anul acesta, prin organizarea unei expoziții de artă a pictorului botoșănean Aurel Mocanu Agrippa, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, Aurel Mocanu Agrippa s-a născut pe 24 aprilie 1940 în Botoșani și a absolvit Facultatea de Arte Plastice a Institutului Pedagogic din București în anul 1967, devenind un pictor de marcă al picturii contemporane românești.

A debutat în anul 1968 cu o expoziție în orașul natal. Începând cu 1976 și până în 1998, a fost muzeograf la Oficiul National pentru Documentare și Expoziții de Artă, unde, alături de renumitul critic Mihai Orovei și apreciatul pictor Corneliu Vasilescu, a organizat numeroase și importante evenimente expoziționale.

Activitatea artistică intensă i-a fost răsplătită cu numeroase premii și aprecieri în critica de artă, fiind unul dintre cei mai bine cotați pictori ai vremii sale.

Aurel Mocanu Agrippa s-a stins din viață la numai 60 de ani, pe 25 februarie 2000, în plină forță creatoare, lăsând un gol în arta plastică românească.

„Vernisajul expoziției va avea loc miercuri 24 noiembrie 2021, ora 11:00, în Sala de Expoziții Horia Bernea a Memorialului Ipotești”, se mai arată în comunicat.     

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Muncii, Marius Budăi, în vizită la Dorohoi. A stat de vorbă cu cetățenii

astăzi, 15:36
21

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost, sâmbătă, 22 ianuarie, în vizită la Dorohoi, la cabinetul deputatului Dan Șlincu.Cei doi au ținut o zi de audiență, în care au asc...

Mai mulți elevi și profesori din cadrul Centrului de Excelență au participat la un webinar despre inteligență

astăzi, 14:47
76

În cursul zilei de vineri, 21 ianuarie, între orele 16:00 – 19:00, elevii de liceu și profesorii coordonatori din cadrul Centrului de Excelență (CEX) din Botoșani, au participat ...

A ajuns la spital după ce a căzut în gol de pe acoperișul casei

astăzi, 10:42
269

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Albești, a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut în gol de pe acoperișul propriei case.Acesta se afla pe casă, unde ...