O nouă expoziție de artă la Memorialul Ipotești

Pandemia prelungită și în acest an, a anulat un șir de evenimente, printre care și Ziua Patrimoniului, pe care instituțiile de cultură au marcat-o totuși în mod diferit.

Memorialul Ipotești – Centrul National de Studii „Mihai Eminescu” marchează evenimentul, anul acesta, prin organizarea unei expoziții de artă a pictorului botoșănean Aurel Mocanu Agrippa, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, Aurel Mocanu Agrippa s-a născut pe 24 aprilie 1940 în Botoșani și a absolvit Facultatea de Arte Plastice a Institutului Pedagogic din București în anul 1967, devenind un pictor de marcă al picturii contemporane românești.

A debutat în anul 1968 cu o expoziție în orașul natal. Începând cu 1976 și până în 1998, a fost muzeograf la Oficiul National pentru Documentare și Expoziții de Artă, unde, alături de renumitul critic Mihai Orovei și apreciatul pictor Corneliu Vasilescu, a organizat numeroase și importante evenimente expoziționale.

Activitatea artistică intensă i-a fost răsplătită cu numeroase premii și aprecieri în critica de artă, fiind unul dintre cei mai bine cotați pictori ai vremii sale.

Aurel Mocanu Agrippa s-a stins din viață la numai 60 de ani, pe 25 februarie 2000, în plină forță creatoare, lăsând un gol în arta plastică românească.

„Vernisajul expoziției va avea loc miercuri 24 noiembrie 2021, ora 11:00, în Sala de Expoziții Horia Bernea a Memorialului Ipotești”, se mai arată în comunicat.     

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

Tuesday, 1 October 2024

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...