O doamnă a teatrului botoșănean a trecut la cele veșnice! „O actriță de o expresivitate remarcabilă...”

Teatrul botoșănean este mai sărac cu un actor și un societar de onoare, care după o carieră fructuoasă și exemplară s-a stins din viață.

O doamnă a teatrului botoșănean a trecut la cele veșnice! „O actriță de o expresivitate remarcabilă...”

Este vorba despre actrița Elena Coriciuc Ligi, care s-a născut pe 9 noiembrie 1934, în Cernăuți, iar în 1960 a ajuns la Botoșani.

Vestea tristă a fost dată pe site-urile de socializare de apropiații actriței.

A plecat și Elena Coriciuc Ligi, spre a completa în ceruri inegalabila trupă a actorilor noștri de teatru. O trupă extraordinară, în care actrița originară din Cernăuți își va găsi locul binemeritat, așa cum și-l găsise și în timpul vieții. A fost o actriță de o expresivitate remarcabilă, o cerebrală capabilă de a interpreta cu har și creativitate și partituri de o rară sensibilitate. Dumnezeu să vă primească în Lumina Veșniciei Sale, Distinsă Doamnă!

Dumnezeu să te odihnească în pace, draga noastră mamă, bunică. Te iubim și nu te vom uita niciodată!”, au scris apropiații Elenei Coriciuc Ligi.

Deși născută în Cernăuți, Elena Coriciuc Ligi a trăit, a iubit, a suferit și a visat la Botoșani, iar cele mai mari bucurii le-a trăit pe scena Teatrului „Mihai Eminescu”.

A debutat în Teatrul de Stat de Revistă Deva în anul 1958. A venit la Botoşani în toamna anului 1960. A jucat în 100 de spectacole înterpretând 40 de roluri principale. Cu rolul Avocata din ,,Răfuiala” a obținut Premiul de interpretare la Festivalul Teatrelor din Moldova.

Nu am întâlnit un public mai cald şi mai receptiv ca publicul nostru botoşănean pe care l-am servit. Mi-e drag acest oraş cu aură de legendă, pe străzile căruia când mă plimb, mă gândesc că pe aici au păşit marii noştri înaintaşi: Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian şi atâţia alţii, care, ca şi mine, au simţit în nopţile calde de vară parfumul de tei, au auzit foşnetul frunzelor, au văzut stelele care nicăieri parcă nu strălucesc mai frumos ca deasupra acestui oraş drag pe care nu-l voi părăsi niciodată", spunea Elena Coriciuc Ligi despre publicul din Botoșani. 

Printre rolurile pe care le-a interpretat se numără Caterina, in „Marele fluviu isi aduna apele", Eliza, in „Pygmalion", Natasa, in „Intre patru ochi", Filofteia, in „Presul", Bunica, in „Copacii mor in picioare", Florica din „Florin şi Florica"… Dar și Caragiale, marele Caragiale. Roluri care au făcut istorie la Botoșani, o actriță care a scris istorie la Botoșani!

Dumnezeu să o ierte!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Guvernul alocă 59 de milioane de lei municipiului Botoșani pentru a plăti datoria față de Termica!

astăzi, 15:35
85

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 4 iulie 2024, alocarea sumei de 59 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Executivului, prevăzut î...

Sute de elevi din Botoșani sunt nemulțumiți de notele la Evaluarea Națională!

astăzi, 15:11
110

Miercuri și joi până la ora 12:00 elevii nemulțumiți de notele pe care le-au luat au putut depune contestații.Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Bot...

PSD Botoșani: Realizarea sistemului antigrindină pentru județul Botoșani intră în linie dreaptă!

astăzi, 14:53
79

Realizarea sistemului antigrindină care să deservească județul Botoșani intră în linie dreaptă. Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Prec...