O botoșăneancă a primit premiul pentru cea mai bună actriţă la Gala Tânărului Actor HOP la Alba Iulia

O botoșăneancă a primit premiul pentru cea mai bună actriţă la Gala Tânărului Actor HOP la Alba Iulia

   Sursa foto ilustrativ: Alba24.ro

O tânără de la Botoșani a primit premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, la Ediţia a XXIV-a a Galei Tânărului Actor HOP, care a avut loc la Alba Iulia.

Este vorba de Diana – Raluca Amitroaie, care a primit această distincție pentru „Andrisantul Necunoscut”.

Ediţia a XXIV-a a Galei Tânărului Actor HOP s-a încheiat în seara zilei de 4 septembrie, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Tema ediției a fost Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual, iar concurenții au pregătit momente inspirate de universul lui Ion Luca Caragiale: „Caragiale – o lume în mişcare”, „Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută).

Pentru al treilea an, directorul artistic al Galei HOP a fost coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu, iar juriul concursului a fost format din Ioana Bogățan – actriţă, Ala Menșicov – Vutcărău – actriță, Mihai Constantin – actor, Rodica Mandache – actriță, Vava Ștefănescu – coregrafă.

Iată și Premiile Galei HOP:

Premiul „Ştefan Iordache” - Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei Oana Antonovici pentru „Caţa, Caţa, Caţaveanca”. Premiul a fost anunţat de coregraful Gigi Căciuleanu.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei Diana-Raluca Amitroaie pentru „Andrisantul Necunoscut”. Mihai Constantin a fost cel care a anunţat premiul.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a revenit actorului Marin Lupanciuc pentru „Mă crezi?”. Premiul a fost anunţat de actriţa Ioana Bogăţan.

Premiul „Cornel Todea” - Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei spectacolului „D'ale lu' Aghiuţă”, cu Stela Cora, Andrei Cristea şi Lăcrămioara Soare. Premiul este susţinut de familia Todea, începând cu ediţia a 16-a. Premiul a fost anunţat de actriţa Ala Menşicov-Vutcărău.

Premiul „Sică Alexandrescu” - Petru Marginean a fost recompensat cu premiul special al juriului a fost acordat actorului pentru „REPAUS”. Actorul Dragoş Ioniţă, câştigătorul premiului de anul trecut, i-a înmânat premiul.

Premiile publicului: Cea mai bună actriţă: Andrada Oltean, Cel mai bun actor: Marin Luanciuc, Cea mai bună trupă de actori: „Memento uMori (I.L. Condoleanţe)”, cu Cezara Creţu, Andrada Oltean, Vlad Pelin şi Alis Pelle.

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală - un premiu acordat de actriţa Dorina Lazăr (premiu găzduit) a fost al actriţei Andrada Oltean pentru „Pentru faptă, răsplată”. Premiul a fost anunţat de actriţa Daniela Nane.

 

Spune-ne opinia ta