O altfel de abordare a operei eminesciene. „Același Altfel Eminescu”, jucat de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

Teatrul „Mihai Eminescu" din Botoșani invită iubitorii de artă teatrală, sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 18:00, la spectacolul „Același Altfel EMINESCU".

Prin această piesă se lansează publicului botoșănean provocarea unei abordări inedite a operei eminesciene.

Textele sunt selectate din publicistica marelui poet, iar tematica acestora este la fel de actuală acum, ca și în urmă cu peste un secol și jumătate, o radiografie a tuturor palierelor societății, care se constituie într-o descriere fidelă a timpurilor noastre, un tablou realist și mereu actual.

De selecția textelor s-a ocupat Lucian Băleanu, regia artistică este semnată de Alexandru Vasilachi, cu asistența lui Lenuș Moraru.

Din distribuție fac parte Florin Aionițoaiei, Cezar Amitroaei, Dana Bucătaru, Petruț Butuman, Lorena-Petronela Chiribuță, Sorin Ciofu, Ioan Crețescu, Alexandru Dobynciuc, Gheorghe Frunză, Cristina Gheorghe, Bogdan Horga, Silvia Luca, Lenuș Moraru, Andreea Moțcu, Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu, Gina Pătrașcu-Zamfirache, Valentin Popa, Silvia Răileanu, Lidia Uja și Alexandra Vicol.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri, între orele 08:00 – 12:00, la Casa Tineretului din Bulevardului „Mihai Eminescu”, de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 16:00, sâmbătă și duminică de la ora 16:00 până la 18:00.

De asemenea, biletele mai pot fi cumpărate și on-line de pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Prețul unui bilet este de 15 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bugetul local al municipiului Botoșani a fost modificat, de unde se iau bani și ce instituții primesc majorări! (foto)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară de luni, 30 septembrie, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local al municipiului, a bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate integ...

Gata concursul pentru postul de manager la „Mavromati”: Corneliu Prepeliță, director cu acte în regulă!

Tuesday, 1 October 2024

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a organizat concurs pentru ocuparea postului de manager al unității sanitare. Luni la amiaz...

Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză” (video)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară aferentă lunii septembrie, Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, i-a solicitat primarului Cosmin Andrei...