O altfel de abordare a operei eminesciene. „Același Altfel Eminescu”, jucat de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

O altfel de abordare a operei eminesciene. „Același Altfel Eminescu”, jucat de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

Teatrul „Mihai Eminescu" din Botoșani invită iubitorii de artă teatrală, sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 18:00, la spectacolul „Același Altfel EMINESCU".

Prin această piesă se lansează publicului botoșănean provocarea unei abordări inedite a operei eminesciene.

Textele sunt selectate din publicistica marelui poet, iar tematica acestora este la fel de actuală acum, ca și în urmă cu peste un secol și jumătate, o radiografie a tuturor palierelor societății, care se constituie într-o descriere fidelă a timpurilor noastre, un tablou realist și mereu actual.

De selecția textelor s-a ocupat Lucian Băleanu, regia artistică este semnată de Alexandru Vasilachi, cu asistența lui Lenuș Moraru.

Din distribuție fac parte Florin Aionițoaiei, Cezar Amitroaei, Dana Bucătaru, Petruț Butuman, Lorena-Petronela Chiribuță, Sorin Ciofu, Ioan Crețescu, Alexandru Dobynciuc, Gheorghe Frunză, Cristina Gheorghe, Bogdan Horga, Silvia Luca, Lenuș Moraru, Andreea Moțcu, Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu, Gina Pătrașcu-Zamfirache, Valentin Popa, Silvia Răileanu, Lidia Uja și Alexandra Vicol.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri, între orele 08:00 – 12:00, la Casa Tineretului din Bulevardului „Mihai Eminescu”, de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 16:00, sâmbătă și duminică de la ora 16:00 până la 18:00.

De asemenea, biletele mai pot fi cumpărate și on-line de pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Prețul unui bilet este de 15 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aeronava SMURD solicitată pentru a prelua un pacient în stare gravă

Duminică, 7 August 2022
1175

Elicopterul SMURD a fost solicitat să aterizeze la Botoșani, duminică după-amiază, pentru a prelua un pacient în stare gravă.Este vorba despre un tânăr, în vârstă d...

Școală modernă pentru elevii din Gorbănești. Unitatea de învățământ a fost reabilitată printr-un proiect european în valoare de peste un milion de lei (fotogalerie)

Duminică, 7 August 2022
476

Elevii din Gorbănești vor învăța, din toamnă, într-o școală modernă și vor putea face sport pe un teren sintetic, modernizat și cu nocturnă, în urma proiectului „Rea...

La plimbare cu un ATV neînmatriculat

Duminică, 7 August 2022
295

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări cu privire la un tânăr, cetăţean român, care a fost depistat conducând un A...