Noaptea Muzeelor 2021, la Memorialul Ipotești

Noaptea Muzeelor 2021, la Memorialul Ipotești

Noaptea Muzeelor este denumirea evenimentului anual cultural, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), în cadrul căruia numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid porțile, simultan, până târziu în noapte.

Noaptea Muzeelor, ediția a XVII-a, se va desfășura, sâmbătă 12 iunie 2021 la nivel național.

Cu ocazia acestui eveniment, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor în intervalul de timp 17.00 – 21.00, în spațiile muzeale (Casa Memorială, Bisericuța familiei Eminovici, Casa Țărănească Papadopol, Muzeul Tematic și sălile care adăpostesc expozițiile temporare).

„De asemenea, începând cu ora 17.00, vizitatorii vor putea lua parte și la recitalul de poezie eminesciană susținut de elevii Școlii Generale „Mihai Eminescu” din Ipotești, instituție cu care Memorialul Ipotești este într-un parteneriat cultural educațional.

Rămânând în același registru artistic, cei interesați de pictură se vor putea bucura de picturile elevilor din cadrul Liceului de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani.

Elevii se vor afla sub atenta îndrumare a profesorului de pictură, Genoveva Dolhescu. Inspirația lor va fi peisajul eminescian”, a transmis muzeograf Smaranda Berescu.

Spațiile de vizitare se vor închide la ora 21.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Manoleasa, Mileanca, Răuseni și Stăuceni pot beneficia de oportunitatea de finanțare

Vineri, 18 Iunie 2021
501

Începând cu data de 11 iunie 2021, comunitățile locale din Regiunea Nord-Est pot depune proiecte pentru amenajarea de centre comunitare integrate, în cadrul Axei prioritare 8, ...

Ploaia torențială de vineri a inundat străzile din municipiul Botoșani

Vineri, 18 Iunie 2021
1824

Mai multe străzi din municipiul Botoșani au fost inundate în urma ploii torențiale de vineri din Botoșani.Se circulă cu greutate mai ales Împărat Traian sau Pacea, unde mașinile...

Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” va susține un concert dedicat Zilei Universale a Iei

Vineri, 18 Iunie 2021
750

Consiliul Județean Botoșani împreună cu Orchestra Populară „RAPSOZII BOTOȘANILOR” vă invită la sărbătoarea dedicată Zilei Universale a Iei.Spectacolul intitulat „...