Muzeu Multimedia Transfrontalier al Diversităţii Culturale amenajat în beciurile din Centrul Vechi

Muzeu Multimedia Transfrontalier al Diversităţii Culturale amenajat în beciurile din Centrul Vechi

Municipiul Botoşani va avea un Muzeu Multimedia Transfrontalier al Diversităţii Culturale, în baza unui proiect derulat cu fonduri europene.

Potrivit primarului Cosmin Andrei, contractul privind execuţia lucrărilor de realizare a muzeului a fost deja semnat, urmând ca investiţia, în valoare de 1,72 milioane de lei să fie finalizată în maxim şase luni.

„Botoşănenii şi turiştii vor putea beneficia de o experienţă inedită, odată ce acest muzeu va fi finalizat, al cărui concept a fost promovat de Primăria municipiului Botoşani la începutul anului 2021. Va fi primul muzeu multimedia din Botoşani şi va fi amplasat în unul din beciurile din Centrul Istoric”, a afirmat primarul Cosmin Andrei pentru Agerpres.

Muzeul Multimedia este parte din proiectul „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020, prin Instrumentul European de Vecinătate, în valoare de 938.560 euro.

În cadrul aceluiaşi proiect au fost scanate şi beciurile din Centrul Istoric, cu utilizarea celor mai noi tehnologii. În urma scanării, s-a confirmat faptul că în zonă există o reţea de beciuri, poarta de intrare fiind Casa Ankele, clădire monument istoric preluată de curând de municipalitate.

„Rezultatele acestui proiect sunt foarte importante întrucât ne dorim cu adevărat revitalizarea Centrului Istoric”, a precizat primarul Botoşaniului.

Proiectul este implementat de Primăria Municipiului Botoşani, în calitate de lider de parteneriat, alături de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Botoşani, iar din Ucraina partenerii proiectului sunt Direcţia pentru Dezvoltare Economică, Ecologie şi Eficienţă Energetică din cadrul Primăriei Ivano Frankivsk şi Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Municipală şi Regională.

De asemenea, în cadrul acestui proiect, autorităţile din Ucraina vor înfiinţa un muzeu dedicat armelor, într-o clădire de patrimoniu din oraşul Ivano Frankivsk.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
106

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
110

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
156

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...