Marele artist Ioan Bocșa a ajuns pe meleaguri botoșănene. Cine l-a întâmpinat! (Foto)

În vârstă de 77 de ani, artistul ardelean Ioan Bocșa este preocupat de cultura tradițională, rămânând activ în spațiul cercetării folclorice.

Zilele acestea, Ioan Bocșa a ajuns la Flămânzi, imagini din timpul vizitei fiind făcute publice de către artista Loredana Călin, cea care a și dezvăluit motivul prezenței solistului de muzică populară pe meleagurile botoșănene: preocupări în cadrul unui ”proiect documentar dedicat protejării și conservării culturii tradiționale românești”.

”Domnul Prof. Univ. Dr. Ioan Bocșa a pășit pragul orașului meu natal, Flămânzi, cu ocazia desfășurării unui proiect documentar dedicat protejării și conservării culturii tradiționale românești. Sunt onorată că am fost gazda domnului profesor în aceasta incursiune și le mulțumim pentru ajutor Pr. paroh Tudose Constantin Cristian, muzeografului Gică Nistor, domnului primar Dan Oloeriu și tuturor flămânzenilor cu care ne-am întâlnit! Am știut dintotdeauna că valorile comunității noastre se regăsesc în oameni și în istoria vie lăsată moștenire de acum sute de ani”, a precizat Loredana Călin, fosta studentă a lui Ioan Bocșa.

”Ioan Bocșa, prof.univ.dr. al Academiei de Muzică din Cluj, este fondatorul modulului de cânt popular, modul care vizează cercetarea și valorificarea folclorului muzical românesc”, spunea Loredana Călin într-un interviu acordat publicației noastre.





(Foto: Facebook / Loredana Călin)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...