Madalina Manole, Marcel Pavel si Nico la Festivalul Martisor Dorohoian!

Madalina Manole, Marcel Pavel si Nico la Festivalul Martisor Dorohoian!

 Ion Ilie  

In perioada 5-7 martie are loc la Dorohoi festivalul de muzica usoara Martisor Dorohoian, care se afla la cea de-a 27-a editie. La acest eveniment, care se bucura de renume la nivel national, vor participa aproximativ 30 de concurenti, care vor evolua pe trei grupe de varsta: 6-10 ani, 10-14 ani, 14-29 ani.

Printre invitatii care vor concerta la Festivalul Martisor Dorohoian figureaza Madalina Manole, care va primi 1.500 euro pentru recitalul pe care il va prezenta pe scena Teatrului din Dorohoi, Nico, tot cu 1.500 euro, iar Marcel Pavel va primi drept onorariu cu 500 de euro mai mult, respectiv 2.000 euro, in timp ce cu ultimul dintre invitati, Gabriel Dorobantu, se poarta inca discutii, daca va putea participa sau nu la acest festival.

"Asteptam peste 60 de participanti din toata tara la preselectie, care va avea loc in data de 4 martie, ora 16.00, si 5 martie, ora 10.00, la Casa Armatei. La festival se vor interpreta numai melodii romanesti, pentru ca este un festival de muzica usoara romaneasca si vreau sa scoatem in evidenta creatiile compozitorilor din tara. Ne exprimam speranta ca vom avea si in acest an un castigator care sa se afirme mai departe", a declarat Ion Ilie, directorul Centrului de Creatie Botosani.

Festivalul de muzica usoara Martisor Dorohoian este organizat de Consiliul Judetean Botosani, in colaborare cu Primaria Dorohoi si Clubul Copiilor Dorohoi.

Din juriul festivalului vor face parte Ionel Tudor, Titus Andrei, Bogdan Pavlica, Ion Ilie si Marcel Dupu.

Trofeul Festivalului Martisor Dorohoian este in valoare de 1.500 lei, iar pentru grupa de varsta 14-29 ani Premiul I este de 1.000 lei, Premiul II este in valoare de 800 lei, Premiul III de 600 lei, la care se adauga trei Mentiuni cu o valoare de 400 lei fiecare.

La grupa de varsta 11-14 ani, pentru Premiul I se acorda 700 de lei, Premiul II - 500 lei, Premiul III - 300 lei si trei Mentiuni, a cate 150 lei.

La grupa de varsta 6-10 ani, pentru Premiul I se acorda 600  lei, Premiul II - 400  lei, Premiul III - 200 de lei, trei Mentiuni de 100 lei fiecare.

Valoarea totala a sumei alocate festvalului este de pana la 500 milioane lei vechi, bani din care se platesc artistii.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
265

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
327

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
739

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...