Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim în Sâmbăta Mare, împărțită apoi în toate parohiile din țară

Biroul de presă al Patriarhiei Române a transmis în această dimineață un comunicat referitor la Aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim în Sâmbăta Mare.

Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim în Sâmbăta Mare, împărțită apoi în toate parohiile din țară

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă și în acest an.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.

Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii din cadrul lor.

Și în acest an, Lumina Sfântă va fi dusă, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, de la București la Chișinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei.

În aceeași seară, în jurul orei 19.00, Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

(Biroul de Presă al Patriarhiei Române)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Festivalului Concurs „Satule, mândră grădină” de la Bucecea!

astăzi, 18:39
18

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) din Botoşani, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, î...

Mașină cuprinsă de flăcări pe o stradă din Botoșani, șoferița a fost atenționată de colegii din trafic! (foto)

astăzi, 18:22
84

Un autoturism a luat foc vineri după-amiază, în timp ce se deplasa pe strada Primăverii din municipiul Botoșani. Conducătoarea auto a fost atenționată de ceilalți participanți ...

Ești gata să faci un upgrade major în meseria ta?

astăzi, 17:14
31

Marți, 21 mai, de la ora 09:00, ești așteptat la Depozitul Castilio din strada Manolești nr. 46 pentru două prezentări de excepție!Află totul despre produsele Knauf și Soudal, însoți...