Lumea culturală, zguduită de moartea unui actor botoșănean. „E trist, e greu de vorbit, dar e de simțit”

Lumea culturală, zguduită de moartea unui actor botoșănean. „E trist, e greu de vorbit, dar e de simțit”

Un reputat actor botoșănean s-a stins din viață, la vârsta de 83 de ani. Este vorba despre Alexandru Brumă, consacrat ca păpușar la Teatrul de pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoşani.

În anul 2002, actorul a fost numit societar de onoare al Teatrului, pentru întreaga sa carieră artistică.

„Pios omagiu și veșnică recunoștință celui care a fost Alexandru Brumă, actor emblematic al teatrului nostru, Societar de Onoare, un exemplu de profesionalism pentru generații întregi de actori. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Transmitem sincere condoleanţe familiei îndurerate!”, este mesajul transmis de Teatrul „Vasilache”.

Trecerea lui Alexandru Brumă în neființă a mișcat din temelii lumea culturală din întreaga țară, mai cu seamă cea botoșăneană. Foști colegi ai actorului și-au mărturisit nostalgia față de momentele în care au bucurat publicul alături de el.

„Sunt tristă! Drum lin în Lumină, nenea Bică! A mai plecat un actor , colegul meu de scenă şi colegul mamei mele din generația de aur a Teatrului Vasilache. Vor face trupă în cer cu Iuliu Bocoş, Victor Luca, Veta Grigoruță, Maria si Tică Matei, Mişu Costăchel, Sergiu Grigore, mama mea Gabriela Nistorică şi acum Alexandru Bruma. Am crescut cu ei în teatru de când eram mică pentru că mergeam cu mama la servici, ea juca pe scenă eu eram în sală, apoi am devenit colegi de scenă cu unii dintre ei, am trăit clipe memorabile la festivaluri, în turnee, seri la repetiții, nopți la inregistrări a fost frumos, a fost si greu, ne ştiam viața unii altora şi ne susțineam la evenimentele de familie. E trist, e greu de vorbit dar e de simțit”, a scris actrița Mihaela Nistorică pe Facebook.

 

Spune-ne opinia ta