„Lockdown”, un spectacol despre supraviețuirea în pandemie, în premieră la Teatrul „Mihai Eminescu”. Regizor: „Dacă nu recunoaștem realitatea, istoria riscă să se repete” (video)

„Lockdown”, un spectacol despre supraviețuirea în pandemie, în premieră la Teatrul „Mihai Eminescu”. Regizor: „Dacă nu recunoaștem realitatea, istoria riscă să se repete” (video)

În acest final de săptămână, la Cinematograful „Unirea” iubitorii de artă teatrală vor putea resimți ce a însemnat pandemia de Covid-19 pentru întreaga populație a globului. Actorii botoșăneni aduc astfel, în fața spectatorilor, piesa „Lockdown”, care este un spectacol despre pandemie și despre cum un cuplu a reușit să izbândească și să treacă peste toate diferențele dintre ei, pentru a supraviețui împreună.

Povestea spectacolului a pornit de la așa-zisul „Lockdown”, exact cum se numește și piesa de teatru, dar și de la consecințele fie ele pozitive sau negative asupra oamenilor.

Regizorul spectacolului, Vlad Cepoi, spune că este o piesă despre noi toți, despre zilele pe care le trăim acum.

„Tema piesei e o temă foarte actuală, și anume epidemia de Covid-19, care a lovit întreaga planetă la fel de dur. M-am bucurat că am reușit și am găsit un text care vorbește despre lucruri care se întâmplă acum și, l-am ales pentru că simt că lumea se va conecta la mesajul și piesa noastră. Dacă nu recunoaștem realitatea, istoria riscă să se repete. După cum se știe această pandemie nu este prima. Am mai avut una la începutul secolului XX, încă una la începutul secolului XI, sperăm să nu mai avem secolul viitor încă o astfel de pandemie”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, regizorul Vlad Cepoi.

Puterea de a trece peste greutățile carantinei

Povestea acestui spectacol aduce în prim plan doi soți, care nu se înțeleg, dar singurul lucru care îi ține împreună este copilul lor, Arthur. În ciuda tuturor greutăților pe care le-au înfruntat și le-am înfruntat cu toții, cei doi au reușit să supraviețuiască.

„Un cuplu care a trebuit să treacă prin greutățile carantinei. Cu toții ne aducem aminte acea lună a lui 2020, care ne-a făcut să ne reevaluăm, să ne regândim la ce este cu adevărat important și piesa dezbate această problemă. Într-o ordine de idei, este despre noi toți”, a mai adăugat Vlad Cepoi.

Din distribuția spectacolului fac parte Andreea Moțcu, Bogdan Horga și Matei Horga, actori ai Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani.

„Nu știu dacă eu am intrat în pielea personajului sau personajul a intrat în pielea mea. Nu vreau să zic foarte multe, vreau să vă las să vedeți voi. Este o poveste în carantină și vă invităm să veniți să o vedeți. Nu este un deja-vu. În asta constă surpriza, că povestea noastră e altfel, e mai frumoasă. Veniți la teatru”, a declarat Bogdan Horga, actor.

„Da, am mai jucat acum trei ani într-un spectacol. Carantina pentru mine a însemnat ore online în pijamale. Mă obișnuiesc încet, încet să joc cu oameni mai mari decât mine”, a povestit și Matei, micul actor al instituției teatrale.

Astfel, cei curioși de povestea „Lockdown-ului” sunt așteptați sâmbătă, de la ora 19:00, la Cinematograful „Unirea”, pentru a viziona spectacolul, realizat după o idee a lui Dennis Kelly, în regia lui Vlad Cepoi și scenografia fiind semnată de Mihai Pastramagiu.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
444

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
205

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
757

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...