Muzeul de Etnografie Botoșani găzduiește, în data de 14 iulie 2018, la ora 11.00, lansarea a două volume semnate de Raimond Florin Pertescu intitulate "Reticularia" și "Așa suntem noi".
Născut în anul 1964, la Bârlad, în județul Vaslui, autorul a absolvit Politehnica, specializarea”Generatoare şi turbine cu abur şi gaze‟ și, din acest an, este pensionar. Imaginea clară și completă despre activitatea, pasiunile, sferele de interes și formarea domnului Raimond Florin Peterscu are, ca punct de plecare, enumerarea ce ține loc de autocaracterizare: ”Jack-of-all-trades: inginer proiectant, lucrător în cercetare aplicativă, profesor de tehnologii şi nu numai, pe mai toate coclaurile patriei, pasionat de o mulţime de chestii: marketer, poll-operator, referent în serviciul public, operator de bază de date pe proiecte europene, reporter de radio şi televiziune, redactor de presă scrisă, bun la toate şi la orice, fast-learner şi nu în cele din urmă un pasionat al concursurilor de cultură generală, televizate sau nu. Printre altele pasionat şi de muzică, membru al coralei „Armonia‟ de ani buni, desenator şi grafician. Iar acum, mai recent, scriitor pasionat de istorie şi destin, al neamului şi al său personal.”
Din această pasiune pentru propriul popor s-a născut, de altfel, și prima lucrare, pe care a intitulat-o ”Păzitorii paradisului”, apărută în 2016, o carte despre ”destinul încurcat al românilor, cea mai greu încercată naţiune din istorie”. Doctor în dacoromânistică al Academiei DacoRomâne, Raimond Florin Petrescu a prezentat, astfel în fața cititorilor, într-un mod oarecum neconvențional, studii și păreri personale, gânduri și fapte care își propun să aducă în discuție unul dintre subiectele controversate ale ultimilor ani, vechimea civilizației românești.
Mergând pe aceeași linie, lucrarea ”Așa suntem noi” încearcă să lămurească, în modul specific autorului, răspunsul la întrebarea, retorică pentru mulți, ”Cum suntem, noi, ca popor, cu bune și cu rele?”, pentru ca volumul ”Reticularia”, o culegere de poezie, proză şi polemici, uneori în note de umor negru, să facă, din nou, dovada priceperii cu care Raimond Florin Peterscu poate să se apropie de cuvinte și de idei.
Vă așteptăm, așadar, să asistați la lansarea la Botoșani a acestor două cărți, în Bulevardul Mihai Eminescu nr. 50!
Comunicat de presa
Muzeul de Etnografie Botoșani