La multi ani, DAN LUCINESCU! Video

Pe 21 mai 2013, Dan Lucinescu implineste 86 de ani! Ii uram LA MULTI ANI si multa sanatate! Fie ca anii vietii sa ii fie o vesnica lumina, fie ca noi sa avem intelepciunea de a ne recunoaste si respecta eroii...

 Un om cat o istorie, o istorie despre comunism, umilinta, durere, martiri si calaii lor. Dan Lucinescu vine din anii negri, cumpliti ai unei Romanii incredibile, o Romanie care a zguduit lumea prin Fenomenul Pitesti, o istorie pe care nu avem voie sa o uitam sau sa o ignoram.
 
Nascut in Botosani, Dumitru Dan Lucinescu a fost un apropiat al parintelui Arsenie Boca, al parintelui Ilie Cleopa, insa a patimit si alaturi de parintele Iustin Parvu, singurul dintre cei trei care se mai nevoieste in lumea pamanteasca.
 
In ultimii ani, Dan Lucinescu militeaza activ in tara, pentru renastarea constiintei nationale, pe care fostul detinut o considera cel mai dureros lucru pierdut in cei 50 de ani de comunism si devine membru fondator al Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca, vazuta ca un instrument care sa concretizeze renasterea poporului roman.
 
Dumitru Dan Lucinescu s-a nascut pe 21 mai 1927, in Botosani, in familia magistratului Teodor Lucinescu si a Alexandrinei. Absolvent al Colegiul National Militar "N.Filipescu" si "Stefan cel Mare" din Cernauti. Absolvent al unor scoli de zbor cu brevetele A, B si C luate la Brasov la varsta de 16 ani. Demisioneaza din Scoala Militara de Ofiteri de Aviatie si se inscrie la Facultatile de Matematica si de Fizica la Iasi.
 
Protesteaza pe cale intelectuala impotriva doctrinei comuniste din Romania.
 
Pe cand era student in anul III, la Iasi, a fost arestat la 24 aprilie 1948 si condamnat de Tribunalul Militar Iasi ca sef de lot la: 15 ani de munca silnica pentru crima impotriva ordinii sociale; 10 ani de munca silnica pentru delict de uneltire; 8 ani de munca silnica pentru instigare contra ordinii sociale; 5 ani de munca silnica pentru colportare de materiale interzise.
 
A executat o detentie de 15 ani la Targu Neamt, Iasi, Suceava, Jilava, Pitesti, Gherla, Aiud. In anii de detentie, familia sa a trecut de asemenea prin ani de cumplita prigoana. Tatal sau a lucrat ca muncitor cu domiciliu obligatoriu la Roman, fiindu-i confiscata averea. Mama, condamnata politic 2 ani. O sora, studenta in anul 5 la arhitectura, a fost condamnata politic 3 ani. Alta sora, studenta la medicina, abandoneaza scoala si este adoptata de o matusa pentru a putea lucra ca asistent medical.
 
Dupa eliberarea detinutilor politici, Dan Lucinescu se angajeaza ca sudor in 1963 la Santierul Energo Montaj Bucuresti. Lucreaza succesiv ca operator ultrasunete si tehnician la trustul Energomontaj.
 
In 1969 devine cercetator la Academia Romana, la centrul de Mecanica Solidelor al Academiei Romane. In 1975 a absolvit cu nota maxima Facultatea de Mecanica Bucuresti, al cursului de Pedagogie si cursului post-universitar de Energie Nucleara.
 
Este lector pentru cursurile post-universitare la Politehnica Bucuresti si pe platforma Magurele. Autor a patru inventii brevetate in tara si in strainatate, dintre care una este vanduta de catre statul roman catre Republica Federala Germania. A elaborat tehnologiile NDT pentru grupul nr. 1 de la Centrala Nucleară Cernavodă.
 
Anul 1992 îl găseşte în fruntea Serviciului Investiţii Nucleare, de unde se pensionează si părăseşte ţara pentru a se stabili în Suedia.
 
Dan Lucinescu este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, al Uniunii Scriitorilor din Suedia, dar si al Societatii Nationale Suedeze de NDT din 1992.
 
Dan Lucinescu este o marturie vie a unor vremuri de cumplita suferinta a poporului roman, o pagina de istorie pe care nu avem voie sa o trecem sub tacere! 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul "Prima Seră". Cum se pot obţine 200.000 de euro de la stat şi ce condiţii trebuie respectate!

astăzi, 09:30

Legumele şi fructele autohtone s-ar putea găsi pe mesele românilor întregul an. Acesta este planul guvernanților, care vor să implementeze programul "Prima Seră". Cei car...

Leon Dănăilă, neurochirurgul botoșănean care a efectuat peste 40.000 de operații pe creier: ”Operez în continuare, dar nu așa de mult”! (Video)

astăzi, 09:00

Face parte din Panteonul neurochirurgiei românești. A absolvit două universități de stat, zece stagii de specializare în SUA şi Europa şi este membru al Academiei Române. Alăt...

Louis Munteanu după FC Botoșani – CFR Cluj, 1-1: ”Ne-a spus şi Mister că o să fie altă echipă cu acest antrenor!”

astăzi, 08:42

CFR Cluj a plecat doar cu un punct din deplasarea de la FC Botoşani, scor final 1-1. Louis Munteanu a ratat o mare ocazie de gol, ar fi putut aduce victoria ardelenilor. Chiar şi așa, atacantul de ...